L'atur torna a augmentar lleugerament a Rubí

Només dos municipis del Vallès Occidental han disminuït el nombre d'aturats

Imatge d'un rètol d'una oficia del SOC a Catalunya
Imatge d'un rètol d'una oficia del SOC a Catalunya | ACN
Redacció
03 de febrer del 2021
El mes de gener confirma la tendència creixent de l'atur a la ciutat de Rubí, després que al mes de desembre es trenqués una dinàmica de dos mesos de reducció de la desocupació, amb 70 noves persones aturades, un 1,3% més que el mes anterior. El total de persones aturades a Rubí és de 5.656.

Rubí, però, segueix la tendència de pràcticament tots els municipis del Vallès Occidental: l'atur ha crescut en 23 municipis, ha baixat en dos - Polinyà i Sant Llorenç Savall - i es manté en un - Gallifa. El nombre total d'aturats a la comarca és de 61.773, 915 més que al mes de desembre (1,5%).

Interanualment, l'atur s'ha incrementat un 25,3%. Si bé respecte al mes anterior, Rubí és la que ha patit una variació menys acusada - només té sis municipis per sota -, anualment la variació és de les accentuades, però encara té Castellar, Sant Cugat, Gallifa, Montcada, Polinyà, Rellinars, Ullastrell i Vacarisses per sobre.

A Catalunya, l’atur registrat augmenta mensualment en 10.470 persones i interanualment, en 114.399, deixant 508.081 aturats arreu del país. Això suposa un 29,1% respecte del gener de 2020.

Les dades no inclouen les persones afectades per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), que a Rubí són un 21,62% dels treballadors.