La recuperació econòmica, la salut i l'habitatge, qüestions cabdals per al PSC a les eleccions del 14-F

Ana María Martínez presenta els candidats del Vallès Oest: Rafael Güeto, de Rubí; i Eva Candela, de Terrassa

Eva Candela i Rafael Güeto, candidats del PSC del Vallès Occidental Oest a les eleccions del 14-F
Eva Candela i Rafael Güeto, candidats del PSC del Vallès Occidental Oest a les eleccions del 14-F | Cedida/PSC
Redacció
05 de febrer del 2021
Actualitzat a les 19:16h
El PSC ha presentat aquesta setmana els dos candidats de la Federació Vallès Occidental Oest que formen part de les llistes per a les eleccions del pròxim 14 de febrer. Es tracta de Rafael Güeto, de Rubí, en el número 38; i Eva Candela, de Terrassa, en el número 18.

Els candidats han explicat alguns aspectes clau del programa electoral dels socialistes, un projecte que consieren "guanyador i inclusiu, per lluitar per la recuperació social i econòmica de la ciutadania catalana", com l'ha definit Ana María Martínez, alcaldessa de Rubí i presidenta de la Federació Vallès Oest.

Rafael Güeto, que té la cartera de les polítiques d'ocupació a Rubí, ha destacat la rellevància de tenir un govern "realista i europeista" que pugui gestionar els projectes Next Generation per rellançar la indústria catalana, ja que la millor política d'ocupació és "tenir un teixit productiu competitiu".

En un altre àmbit, la propsta del PSC inclou una transformació estructural en mobilitat, necessària per la competitivitat del país, com ara noves connexions ferroviàries que afecten el Vallès, entre d'altres, la línia orbital i l'ampliació de les línies R4 i R8. 

Finalment, Güeto ha defensat l'educació accesible per a tothom, una aposta "històrica" dels socialistes, i que és "la millor manera de garantir el progrés social, la igualtat d'oportunitats i la cohesió socia".

Per la seva banda, Eva Candela, experta en habitatge, ha dit que posaran en marxa polítiques d'accés, rehabilitació i creació d'habitatge públic, i ha assegurat que la protecció davant la desigualtat en aquest àmbit és "la principal preocupació" de la seva formació.

Pel que fa a la salut, Candela ha afirmat que volen "recuperar-ne l'orgull", aplicant totes les reformes necessàries per disposar d'uns serveis públics forts, universals, equitatius i de qualitat, reconeixent la tasca de l'atenció primària i avançant "cap a un sistema d'atenció al llarg de la vida, amb èmfasi en la prevenció".
 
Per acabar, els candidats han demanat el vot pel PSC per fer una política “de solucions i no de discussions”, per tal d’avançar plegats als “reptes incerts del futur”.