Raül Romeva: «Ni les presons ni la repressió no faran aturar ningú»

Xavier Corbera: "Rubí és una de les ciutats on naixerà la República"

Redacció
09 de febrer del 2021
Actualitzat a les 17:33h
Raül Romeva ha fet un acte de campanya a Rubí aquest dilluns
Raül Romeva ha fet un acte de campanya a Rubí aquest dilluns | Marta Casas
L'exconseller d'Exteriors, Raül Romeva, ha visitat aquest dilluns l'Ateneu de Rubí, on ha ofert un míting per a una quarantena de persones, en el qual ha presentat el full de ruta de la seva formació cap a un país independent, un camí que "no serà fàcil" i pel qual "no n'hi ha prou amb voler, s'ha de fer", ha dit.

El polític empresonat pel procés independentista ha recordat que les eleccions s'han convocat "fruit de la repressió", que ell mateix com tantes persones pateixen, però que malgrat tot "no aconseguirà aturar ningú, ni les presons ni la repressió". Així, ha demanat votar el 14-F per mostrar que "no estem disposats a acceptar aquest règim que imposa la seva llei i la seva ignomínia".

A més, ha defensat que la seva formació durà a terme "polítiques republicanes" i pel bé comú, com ja aplica a les ciutats on té l'alcaldia.

Una alcaldia que ERC vol aconseguir en el proper mandat, el 2023, després que la formació hagi experimentat un gran creixement en les dues darreres convocatòries electorals, passant de 2 a 5 i després, a 7 regidors. "Rubí és una de les ciutats on naixerà la República, d'aquesta àrea metropolitana absorbida durant dècades pel PSC i els hereus d'ICV, on semblava impossible que l'independentisme ressorgís", ha destacat Xavier Corbera, portaveu d'ERC a Rubí.

La número 2 de Corbera, Montse Soler, ha animat a participar de les eleccions i ha defensat que un govern d'ERC és "l'única alternativa possible", perquè serà un govern compromès "amb la igualtat i la justícia social, al costat de la gent".

Finalment, Juli Fernàndez, candidat d'ERC al Vallès Occidental, ha recordat que la segona comarca més poblada de Catalunya serà "clau" per la victòria republicana, i ha subratllat que la seva formació és la més "útil" per fer front a l'emergència sanitària i recuperar el país: "Nosaltres som aquells que revertirem les retallades", ha assegurat.

En l'atenció als mitjans de comunicació, Raül Romeva ha insistit en la "impossibilitat" del pacte postelectoral amb el PSC: "Ha decidit formar part del 155, i no es volen incloure entre els defensors del dret a l'autodeterminació i l'amnistia".

Diana Riba i Aleix Villatoro presenten Ubuntu, el llibre de l'exconseller Romeva

Divendres passat, l'eurodiputada d'ERC Diana Riba i el secretari general d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Aleix Villatoro, van presentar el llibre Ubuntu: la república del bé comú, escrit per Raül Romeva.

Segons van explicar els ponents, Ubuntu explica el model de República que vol ERC per Catalunya: justa, igualitària i empàtica; i també defineixen Romeva com una persona capaç de "trobar la millor solució per a qualsevol conflicte" fins i tot entre persones molt diferents.