En marxa la programació d'hivern de Rubí Jove

La principal novetat és la cessió gratuïta dels espais de l'edifici del carrer Sabadell i el buc d'assaig del Centre Cívic La Cruïlla

La Torre Bassas acull el Servei de Joventut de la ciutat, Rubí Jove
La Torre Bassas acull el Servei de Joventut de la ciutat, Rubí Jove | Ajuntament de Rubí
Redacció
23 de febrer del 2021
Actualitzat a les 10:33h
L'Espai Jove Torre Bassas ja té a punt la programació d'hivern de l'equipament, amb activitats dirigides a les persones joves d'entre 12 i 29 anys. Com a principal novetat, s'inclou la cessió gratuïta de les sales de l'edifici del carrer Sabadell i el buc d'assaig del Centre Cívic La Cruïlla a joves que busquin una sala d'estudi o un lloc on desenvolupar els seus projectes.

Aquests espais se cediran en horari de matí - de 10h a 14h - i de tarda - de 16h a 20h. Hi podran accedir grups de fins a sis persones, que hauran de ser del mateix grup bombolla en cas dels alumnes d'ESO. Per contractar aquest servei, es pot fer per whatsapp o per telèfon (630 766 379), o bé per correu electtrònic ([email protected])

Continuen les assessories especialitzades

Aquest hivern es mantenen les assessories especialitzades del Servei de Joventut, una de les activitats que té més èxit durant la pandèmia. Les sessions es poden dur a terme telefònicament, per correu electrònic, en línia o presencialment.

Una de les assessories és la laboral, on es resolen dubtes jurídics i laborals en la recerca de feina o qüestions com les nòmines, els convenis, els contractes, els drets sindicals... Per altra banda, l'assessoria d'orientació formativa és un espai de consulta sobre opcions d'estudis, proves d'accés, processos de preinscripció, matrícula i homologacions, i també per a l'inici o ampliació de la formació. 

En un altre àmbit, continua obert el consultori sexual i de parella, un espai d'acompanyament i escolta, sempre confidencial, per a una millor vivència de la sexualitat, plaer i pràctiques; canvis corporals, primeres vegades, emocions, violències i relacions sentimentals. Aquest consultori estarà obert els dies 2, 16 i 30 de març.

Finalment, el 4 i el 18 de març s'oferirà el servei JOxMi, d'escolta i acompanyament emocional per gestionar emocions i donar eines i recursos per resoldre petits conflictes personals.

La reserva d’hora per a les assessories especialitzades, cal fer-la a través del correu electrònic, o bé
enviant un whatsapp o trucant al mòbil de Rubí Jove.

Rubí Jove torna als barris

El servei de Joventut manté el projecte d'intervenció socioeducativa Rubí Jove als barris, a través de la qual dues professionals es desplacen als espais de trobada de les persones joves dels diversos barris de la ciutat i recullen les seves necessitats per tal d'atendre-les directament o bé derivar-les als serveis municipals corresponents. Aquest projecte també preveu crear programes i projectes alternatius per generar espais d'oci positiu. 

Activitats en dies assenyalats

Rubí Jove incorpora a la seva programació dues activitats amb motiu de dies assenyalats: el 27 de febrer, dia de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), i el dia 8 de març (Dia Internacional de les Dones). 

Així, i continuant amb l'agermanament de Rubí amb Daira de Guelta, al Sàhara Occidental, s'han preparat sessions en línia per Instagram per tal de donar a conèixer la realitat del Sàhara, una exposició itinerant Cables perduts i el mateix 27 de febrer, la bandera de la RASD onejarà a l'equipament.

Pel que fa al 8 de març, es torna a programar el festival No woman, no fest, amb l'associació juvenil musical La Sonik, que enguany canviarà el seu format per adaptar-se a la situació sanitària de la Covid-19. 

Els tallers formatius es reprendran quan millori la situació epidemiològica

La programació d'hivern de tallers formatius està subjecta a l'evolució de la Covid-19, i per tant es reprendran un cop la situació epidemiològica ho permeti. 

Pel que fa a les activitats que es fan a l'equipament, cal prendre les mesures de prevenció oportunes per preservar la seguretat de tots els participants: reservar plaça prèviament i portar una declaració autoresponsable signada - en el cas dels menors d'edat, l'hauran de signar els pares o tutors legals - i complir amb les mesures establertes per a les activitats en contacte amb altres persones (distància, mans i mascareta).

Consulta tota la programació al web de Rubí Jove.