8-m

La Xarxa Feminista ja té a punt la programació del 8-M a Rubí

La xarxa feminista prepara activitats "perquè les jornades del 8-M durin més d'un dia"

per RubiTV.cat, 26 de febrer de 2021 a les 11:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A punt d'arribar al 8 de març, Dia Internacional de les Dones, es comencen a conèixer algunes de les activitats organitzades pel conjunt de col·lectius i entitats feministes de Rubí, aplegades en la Xarxa Feminista. Les primeres activitats seran la setmana vinent, i s'allargaran fins al mateix 8 demarç a Rubí, ja que les organitzadores han volgut que "les jornades del 8M durin molt més que un dia".

Així, dilluns 1 de març (16h) el CRAC acollirà una xerrada a càrrec de 6Q Boffi, Mascles caducats i desorientats: reconstruint els gèneres des de perspectives no binàries, i a continuació (18h), treballadores de Continental i afiliades a la CGT oferiran una xerrada sobre les dones i el món laboral. Pel que fa a dimecres, Arran ha organitzat una altra xerrada, Dones, militància i sindicalisme, a les 18.30h.


Per altra banda, el dia 5 de març a les 18h s'estrenarà un documental sobre la desigualtat de gènere a Rubí, que ha estat produït pel nou col·lectiu feminista Les Aloges.

Totes les activitats tindran un format híbrid - es faran de manera presencial al CRAC i també es podran veure a través d'Internet - i és necessària inscripció prèvia per assistir-hi.


Dissabte, dia 6, la Xarxa ha preparat una jornada sencera per donar espai a artistes de Rubí i les entitats de lleure, el CE Eixam, l'AE Guspira i l'AE Albada. El punt de trobada d'aquesta jornada serà l'era de Ca n'Oriol, en tres torns - 9.30h, 11.30h i 13.30h - i les organitzadores s'identificaran amb un braçalet lila per anar indicant als participants les activitats.

Arran Rubí col·laborarà en aquesta jornada amb un mural obert a la participació ciutadana, i que tornarà a mostrar el rebuig a la reobertura de l'antic camp de golf de Can Sant Joan. 

A les 12h hi haurà un espai creatiu i musical, seguit d'un micro obert no mixt, a les 14h. De cara a la tarda, a les 16h, es faran activitats de lleure.

El No Woman No Fest canvia de format i s'allarga una setmana

L'Associació Musical Juvenil La Sonik torna a organitzar enguany el festival No Woman No Fest, aquest cop distribuït per diversos equipaments i al llarg de tota una setmana, del 9 al 13 de març. Per ara, el col·lectiu prepara una exposició d'escrits i una presentació de llibres a la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler, i per participar-hi cal enviar un mail a [email protected].

 

Participació