Totes les qüestions del ple municipal del mes de febrer

Els grups municipals de l'oposició presenten cinc mocions per al seu debat

El ple aprova el Pressupost amb els vots a favor del govern i l'abstenció d'ERC
El ple aprova el Pressupost amb els vots a favor del govern i l'abstenció d'ERC | Carla Serra
Redacció
25 de febrer del 2021
Aquesta tarda tindrà lloc el ple municipal corresponent al mes de febrer, que aprovarà fins a 24 punts en la seva part resolutiva i debatrà cinc mocions, si no n'hi ha cap d'urgència. 

Pel que fa a la primera part del ple, els punts més destacats són l'aprovació de les bases generals dels processos selectius per a la provisió de places incloses en l'oferta pública d'ocupació extraordinària dins del procés d'estabilització; els expedients dels serveis públics del transport col·lectiu urbà de viatgers i d'Atenció Domiciliària, a més de la minuta del conveni de col·laboració amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies pel servei de llar, residència i serveis de teràpia ocupacional i d'inserció per a persones amb discapacitat intel·lectual.

També s'aprovaran les bases reguladores de subvencions per als Casals d'Estiu, i diverses sol·licituds de declaració d'especial interès municipal, bonificacions de la quota de l'impost de construccions i d'exempció de les taxes per llicència urbanística. Al ple, però, no s'inclourà l'aprovació inicial del Pla Local d'Habitatge, com es preveia en un principi.

Pel que fa a les mocions, els quatre grups municipals de l'oposició presentaran textos per al seu debat i aprovació, i de temes força diversos.

Veïns per Rubí proposarà al ple que es millorin els terminis de resposta a les sol·licituds presentades a les Oficines d'Atenció Ciutadana, ja que afirma que en molts casos no es compleix allò que estableix la Llei de Procediment Administratiu Comú.

ERC, per la seva banda, presentarà un text per demanar la redacció d'una Ordenança d'horts urbans, després que en els últims mesos hagin proliferat aquestes construccions il·legals associades que, de vegades, també es fan servir com a habitatges. 

Ciutadans proposarà l'aprovació d'una moció on demana adoptar mesures de conscienciació i prevenció en la lluita contra el càncer.

L'Alternativa d'Unitat Popular presentarà dues mocions en aquest ple: una, per demanar la creació d'una moneda local i social que pugui fomentar el consum de proximitat i aconseguir crear una xarxa de consumidors, productors i venedors locals; i una altra, per exigir la llibertat del raper Pablo Hasél, empresonat tot just fa deu dies.