L'edRa i La Serreta signen un conveni per oferir una doble titulació en tres anys

Els estudiants podran obtenir el Batxillerat Artístic i el grau de Gràfica Interactiva, i accedir a graus superiors o la universitat

L'institut La Serreta té 3 grups confinats
L'institut La Serreta té 3 grups confinats | Marta Casas
Redacció
01 de març del 2021
Actualitzat a les 16:46h
A partir del curs que ve, l'alumnat del cicle formatiu de grau mitjà de Gràfica Interactiva de l'escola d'art i disseny municipal edRa podrà obtenir el títol de Batxillerat Artístic superant un curs acadèmic addicional a l'Institut La Serreta, gràcies a un acord signat entre els dos centres i que ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Rubí i el Departament d'Educació.

El sistema de la doble titulació permet fer el batxillerat d'arts en tres anys en comptes d'en dos, alhora que es cursa el cicle formatiu de grau mitjà d'arts plàstiques i disseny. Durant el primer curs dels tres que dura aquesta titulació doble es fa una part del primer curs del batxillerat estàndard de dos anys i el primer del cicle formatiu de grau mitjà d'arts plàstiques i disseny. En el segon curs es realitza la part que falta del primer curs del batxillerat estàndard de dos anys, que, un cop superada, equival al primer curs d'un batxillerat estàndard, i el segon i últim del cicle formatiu de grau mitjà d'arts plàstiques i disseny. Al tercer curs només es fa l'últim any que resta del batxillerat, que equival al segon curs del batxillerat estàndard.

Per poder accedir a aquesta doble titulació, cal tenir el títol d'ESO equivalent i haver superat la prova d'accés als cicles formatius de grau mitjà d'arts plàstiques i disseny, i un cop acabada es pot accedir als cicles formatius de grau superior, a estudis superiors de disseny o conservació de béns culturals o bé a un grau universitari si se superen les proves d'accés.

Durant el segon any acadèmic, els alumnes faran pràctiques en empreses del sector, gràcies a les quals prendran contacte amb el món professional i podran adquirir experiència fora de l'entorn educatiu.

“La implementació d’aquesta doble titulació permet a l’Escola d’Art i Disseny de la ciutat continuar creixent i mantenir-se com a centre punter en ensenyaments artístics", afirma el regidor d'Educació, Víctor García, que creu que l'acord entre els centres és "positiu" per Rubí perquè permet augmentar l'oferta formativa de la ciutat i evitar que els joves puguin estudiar "allò que vulguin sense sortir del municipi".