El pròxim 23 de març, «Els Bombers t'acompanyen a donar sang»

Tots els participants rebran com a reconeixement una polsera Candela, per contribuir a la lluita contra el càncer infantil

Imatge de la campanya de donació de sang dels Bombers
Imatge de la campanya de donació de sang dels Bombers | Bombers amb Cor
Redacció
15 de març del 2021
El pròxim 23 de març, a la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler, Els bombers t'acompanyen a donar sang. Amb aquesta iniciativa es vol aconseguir el màxim nombre de col·laboracions en la donació de sang en un moment d'especial necessitat, atesa la proximitat de la Setmana Santa. En aquesta campanya hi col·laboren els Bombers amb Cor, el Banc de Sang i de Teixits i l'Ajuntament de Rubí.

Les donacions es podran fer de 10 a 14 i de 16.30 a 20.30 h. A causa de la situació de pandèmia, és imprescindible reservar-hi hora prèviament a través de la pàgina web donarsang.gencat.cat/bombers.

Bombers amb Cor va posar en marxa la campanya Els Bombers t'acompanyen a donar sang ara fa sis anys, i enguany ja compta amb la col·laboració de 50 parcs de bombers que difonen més de 60 campanyes a 44 municipis diferents.

L'objectiu és sumar més de 5.000 donacions en els dies previs a Setmana Santa, quan les entrades de sang baixen al voltant del 25% pel canvi d’hàbits i les vacances. Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen al cap de cinc dies i els glòbuls vermells, al cap de 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir-ne unes 1.000 cada dia.

A més, la campanya d'enguany comptarà amb un altre component solidari: totes les persones que hi participin rebran una polsera Candela com a reconeixement, i contribuiran a la recerca del càncer infantil a la qual dona suport l'associació des de l'any 2013, amb projectes a l'Hospital Sant Joan de Déu i a l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron.