Rubí impulsa el segon concurs d’autoconsum compartit d’energia al sector industrial

L’energia solar per a l’autoconsum permet a les indústries gaudir d’avantatges ambientals, socials i econòmics

Instal·lació de plaques fotovoltaiques
Instal·lació de plaques fotovoltaiques | Ajuntament de Rubí
Redacció
16 de març del 2021
Actualitzat a les 9:17h
Rubí Brilla ha posat en marxa el segon concurs d'autoconsum col·lectiu a la indústria, després de l'èxit de la primera edició. El projecte Autoconsum 0/0 (0 emissions / 0 inversió)comptarà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.

L’energia solar per a l’autoconsum permet a les indústries generar la seva pròpia energia elèctrica, gaudir d’avantatges ambientals, socials i econòmics; concretament, les instal·lacions per a l’autoconsum solar al sector industrial permeten bonificar l’IAE en un 50% fins a 5 anys amb un màxim del 100% del seu cost.

A més, gràcies a la col·laboració público-privada, el projecte ofereix beneficis com ara obtenir millors preus a través d'un concurs privat i establir una xarxa de cooperació entre empreses per valoritzar l'excedent d'energia, i tot plegat amb la possibilitat de no assumir cap cost afegit.

La segona edició del concurs s'adreça a empreses dels polígons de Can Rosés, la carretera de Terrassa, La Llana, el Molí de la Bastida, Sant Genís i Can Sant Joan, a més de les firmes del polígon industrial de Sant Quirze.

L'Ajuntament de Rubí ha organitzat, per al pròxim 24 de març (10h) un seminari web per presentar la segona edició del projecte. Per inscriure-s'hi cal omplir aquest formulari. Les empreses interessades en participar en el projecte han d'escriure un correu electrònic a [email protected] indicant "Autoconsum00_Nom empresa" a l'assumpte.

Entre els mesos d’abril i juny es redactaran els informes de viabilitat tècnica-econòmica. De cara al juny-juliol és previst que es redactin els plecs tècnics i que el concurs privat pugui arrencar la tardor d’aquest any.

El regidor de Transició Ecològica, Andrés Medrano, ha explicat que "les nostres indústries compten amb l'acompanyament municipal per un futur ambiciós que millori la seva sostenibilitat i competitivitat".