Totes les qüestions que es tractaran al ple de Rubí del mes de març

S'aprovaran diversos documents destacats, entre els quals el Pla Local d'Habitatge i el Pla d'Igualtat de gènere per a la ciutadania

L'Ajuntament de Rubí
L'Ajuntament de Rubí | Ajuntament de Rubí
Redacció
25 de març del 2021
Actualitzat a les 12:48h
Aquesta tarda (17h) se celebrarà el ple municipal corresponent al mes de març, amb un ordre del dia de 38 punts: 30 corresponents a la part resolutiva i cinc mocions presentades pels grups municipals, a més dels assumptes urgents i el torn de precs i preguntes. 

A la part resolutiva es debatran diversos punts destacats, pel seu pes i importància. En primer lloc, la liquidació del Pressupost 2020 - que s'ha executat en un 92,45% pel que fa als ingressos i en un 88,3% pel que fa a despeses -, cosa que demostra, segons el primer tinent d'alcalde, Moisés Rodríguez, que "tot i la situació de pandèmia, s'han complert les regles fiscals i el Pla Financer que teníem establert", a més de ser la constatació de que "tenim un Ajuntament sanejat i amb capacitat de donar resposta a les necessitats que hem afrontat".

En segon lloc, el ple donarà llum verda al Pla Local d'Habitatge, un extens document que marca les principals línies d'actuació en aquesta matèria per als pròxims 20 anys a la ciutat, i que ha comptat amb un llarg procés d'elaboració, amb una part destacada per a la participació ciutadana.

El segon document estratègic que passarà pel ple és el contracte per a la redacció del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), un pla que és clau per a la planificació urbanística de la ciutat dels pròxims anys i que ja fa més d'una dècada que es troba en procés de renovació.

El govern socialista del 2015-2019 va intentar aprovar un Text Refós, que no va comptar amb el suport necessari del Ple, i en el nou mandat va acordar, amb els seus actuals socis del govern, que es desistiria de l'aprovació d'aquest Text Refós i s'iniciaria la redacció d'un nou document.

Així, al ple d'aquesta tarda s'aprovarà el contracte per a iniciar la redacció d'aquest document, després d'haver passat un procés de licitació que s'ha allargat gairebé un any.

A banda d'aquest nou contracte, el ple aprovarà dues modificacions puntuals del planejament vigent, el Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU): un per adaptar les normes urbanístiques a l'ús d'allotjaments dotacionals als carrers Carrasco i Formiguera i Primer de Maig; i un altre que permetrà l'ampliació del CAP Anton Borja.

Finalment, aquesta tarda es farà oficial el canvi de nom de la plaça Nova de Les Torres pel de plaça de Neus Català i Pallejà. L'Ajuntament va començar, fa un mes i escaig, els tràmits per procedir al canvi de nom causant el mínim de molèsties possibles als veïns, com ara el canvi automàtic al padró municipal, als serveis municipals i administracions supramunicipals, a l'Agència Tributària... 

Cinc mocions dels grups municipals

Pel que fa a la part resolutiva, es debatran cinc mocions dels grups municipals: tres d'ERC, una de l'AUP i una d'En Comú Podem.

Esquerra Republicana demanarà al ple l'adhesió a l'Associació de Municipis per l'Energia Pública (AMEP), el suport a la candidatura de la sardana com a element del patrimoni immaterial de la UNESCO i una condemna del transfuguisme.

Per la seva banda, l'AUP presenta un text per demanar una ordenació "equilibrada" dels projectes de parcs solars que es puguin desenvolupar a la ciutat i a la comarca, després que en els últims mesos s'hagin multiplicat les demandes d'aquests projectes per instal·lar-los en sòl agrícola. 

Finalment, En Comú Podem presentarà una moció per instar el govern espanyol a regular els lloguers, un text que no rebrà el suport del PSC, que dimarts passat ja va avançar que s'hi abstindria.