coronavirus

El govern espanyol endureix l'ús obligatori de la mascareta a l'aire lliure

S'ha de portar mascareta en qualsevol situació a tot l'Estat, com ja es fa a Catalunya

per NacióDigital, 30 de març de 2021 a les 16:12 |
Ciutadans amb mascareta a Barcelona | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern espanyol ha endurit la normativa de mínims que regula l'ús de mascareta a nivell estatal i que cada comunitat autònoma ha d'aplicar i, si ho decideix, pot enfortir. Així, l'executiu de Pedro Sánchez ha establert l'obligatorietat de dur-la encara que es mantinguin les distàncies a l'aire lliure -cosa que a Catalunya ja es feia-, amb multes de 100 euros en cas de no fer-ho.

"Les persones de sis anys en endavant queden obligades a l'ús de mascaretes en la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic", diu una llei publicada aquest dimarts al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), sense mencionar explícitament les platges i les piscines.


L'anterior normativa de mínims permetia no portar-la si es podia mantenir la distància de seguretat de més d'un metre i mig. Tanmateix, Catalunya va desenvolupar la norma i ja era obligatori dur mascareta encara que es pogués mantenir la distància.

La llei estatal que actualitza els mínims exigits a tot l'Estat estableix que cal dur-la sempre, amb algunes excepcions: per motius mèdics, en cas d'exercici individual a l'aire lliure, en supòsits de força major o quan per la naturalesa de les activitats resulti incompatible.


L'estiu passat, amb la mascareta ja obligatòria en qualsevol cas a Catalunya, es va permetre no portar-la a la sorra de la platja i, evidentment, a l'aigua, justificant que era incompatible amb la naturalesa de l'activitat. Així, caldrà veure si amb l'enduriment de la normativa Catalunya té marge per mantenir les condicions de l'any passat.

Altres notícies que et poden interessar

​​​
​​​
​​​

 

Participació