Rubí repartirà fruita per promoure una alimentació saludable pel Dia Mundial de la Salut

En concret, es repartiran fins a 30 quilos de mandarines gràcies a la col·laboració de l'Associació d'Adjudicataris del Mercat Municipal

Mandarines
Mandarines | Ajuntament de Rubí
Redacció
06 d'abril del 2021
El 7 d'abril és el Dia Mundial de la Salut, i el Servei de Salut Pública de l'Ajuntament de Rubí el commemorarà repartint una peça de fruita a les persones que s'acostin a un punt que s'instal·larà a la plaça Pere Aguilera entre les 10.30 i les 13.30 hores. En concret, es repartiran fins a 30 quilos de mandarines gràcies a la col·laboració de l'Associació d'Adjudicataris del Mercat Municipal.

L'objectiu és pomoure entre la població la importància d'una alimentació saludable, i en concret d'un major consum de fruites i verdures, a l'hora de millorar la nostra salut.

La proposta aprofita la coincidència amb l'Any Internacional de les Fruites i Verdures, declarat per l'Assemblea de les Nacions Unides amb l'objectiu de conscienciar sobre els beneficis per a la salut que té el consum de fruites i verdures; promoure dietes i estils de vida saludables, equilibrats i diversificats; i reduir la pèrdua i el malbaratament de fruites i verdures en els sistemes alimentaris, entre d'altres.

Durant la setmana, el perfil d'Instagram de l'Ajuntament publicarà petits qüestionaris del tipus "veritable o fals" per donar a conèixer informació útil sobre el consum de fruita i verdura, a més de demostrar algunes falses creences al respecte.

La commemoració del Dia Mundial de la Salut també serà visible gràcies a la instal·lació de dues pancartes a dos punts diferents de l'illa de vianants.

La regidora de Salut Pública, Marta Oliva Martín, ha remarcat que les accions responen a un dels objectius marcats dins del procés d'elaboració del nou Pla local de salut, "la promoció d'hàbits saludables entre la ciutadania", ja que "hi ha moltes maneres d'incidir en la salut de les persones i l'alimentació n'és una de principal".

Dins l'Any Internacional de les Fruites i Verdures, l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat a disposició de la ciutadania un espai web que inclou notícies, consells, receptes i material divulgatiu divers en relació a aquests productes. La pàgina allotja també una secció on s'aclareixen alguns mites sobre les fruites i hortalisses des del punt de vista nutricional, gastronòmic i de seguretat alimentària, entre d'altres.