medi ambient

Neix el col·lectiu «La Riera que volem», un grup tècnic per definir el futur d'aquest espai

Tot i ser un important connector ecològic de la plana del Vallès, el municipi ha viscut des de fa dècades "d'esquenes" a aquest eix, " i no ha sabut treure'n partit"

per RubiTV.cat, 13 d'abril de 2021 a les 09:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un grup de veïns de Rubí ha impulsat un nou col·lectiu anomenat La Riera que volem, amb l'objectiu de posar sobre la taula el futur de la Riera "amb una clara aposta per la millora ambiental i social d'aquest eix", així com "una comrensió més racional i integradora del planejament de la ciutat".

El grup, format per rubinencs dels àmbits de la geografia, l'enginyeria de camins, l'arquitectura, el medi ambient, l'antropologia i la salut pretén generar un debat tècnic i rigorós que plantegi el futur de la Riera amb diverses propostes de millora del curs fluvial i del seu entorn, ja que consideren que actualment és "una barrera divisòria de la ciutat" i un espai "de mala qualitat ambiental, urbanística i paisatgística".


Tot i ser un important connector ecològic de la plana del Vallès, el municipi ha viscut des de fa dècades "d'esquenes" a aquest eix, " i no ha sabut treure'n partit", segons el parer d'aquest grup d'experts. "És un espai perdut del centre, amb un ús ciutadà gairebé residual"; una situació que s'ha generat per diversos factors ecològics i urbanístics, com ara el pas de la carretera C-1413a o la reconversió del parc de l'Escardívol en un gran aparcament. Aquests elements "han dificultat que es generin nuclis d'interès, de trobada, d'esbarjo o de promoció de la salut al llarg d'aquest eix fluvial",

El col·lectiu defensa que els reptes globals del segle XXI passen per "la cura del medi ambient, la lluita contra el canvi climàtic, la salut dels ciutadans i la bona gestió dels recursos", i veuen un camp d'actuació "inqüestionable" a la Riera de Rubí.


La Riera que volem, a més, recorda que aviat començarà la redacció del POUM, un document estratègic per al planejament urbanístic de les pròximes dues dècades i que consideren una oportunitat per plantejar propostes tècniques dissenyades per apropar la Riera a tots els veïns de la ciutat.

 

Participació