Rubí celebrarà Sant Jordi amb una programació adaptada a la situació sanitària

Una desena d'activitats i parades de roses i llibres davant dels establiments per la Diada

Roses i llibres a Rubí
Roses i llibres a Rubí | Ajuntament de Rubí
Redacció
23 d'abril del 2021
Actualitzat a les 8:05h
Rubí mantindrà viva la tradició de la Diada de Sant Jordi amb més d'una desena d'activitats que tindran lloc durant els propers dies a diferents equipaments municipals. Una programació que es completarà amb l'habitual presència de llibres i roses al carrer, tot plegat ajustat a la regulació aprovada en el marc del Pla territorial de protecció civil de Catalunya (PROCICAT).

A banda de la programació cultural - que es pot consultar en aquest enllaç - el dijous, 22 d'abril les noies del Pinar repartiran roses elaborades per elles mateixes a la gent gran del barri, per tal de transmetre'ls un missatge d'agaïment i suport. Es tracta d'una proposta dels serveis d'Acció Comunitària i Gent Gran Activa coordinada amb Rubí Jove als Barris.

El Servei d'Igualtat també ha posat en marxa una iniciativa simbòlica per reivindicar el rol femení en la tradició de Sant Jordi, i repartirà entre les escoles una il·lustració de la princesa creada per l'Escola d'Art i Disseny edRa perquè els infants la puguin pintar i posar-li nom, amb la intenció de treure aquest personatge del segon pla i de l'anonimat de la llegenda. A la web municipal, a més, s'hi podrà consultar una selecció de llibres amb contingut feminista i el Servei d'Igualtat repartirà, a totes les biblioteques escolars, un exemplar del llibre Visca les ungles de colors!, la història d'un pare que es va pintar les ungles per donar suport al seu fill, que un dia se les va pintar i a l'escola se'n van riure.

El Servei de Residus i la Biblioteca municipal col·laboraran en una edició especial de La Trocalleria, el dissabte 24 d'abril, que serà d'intercanvi de llibres. En el marc de la setmana de celebració del Dia de la Terra, la trocalleria es mou i dissabte serà a la plaça Catalunya.

Finalment, el Servei de Civisme ha preparat una Auca del Civisme per acolorir. Es tracta d'una publicació que a través d'il·lustracions i rodolins senzills promou els comportaments cívics entre la infància.

Per Sant Jordi, parades de llibres i roses davant dels establiments

El divendres 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, els establiments podran instal·lar les seves parades de venda de llibres i roses al carrer davant del seu local, i tenir en compte les restriccions d'aforament, control d'accessos i altres mesures preventives vigents dins de les botigues.
 
A Rubí, l'Ajuntament ha rebut sol·licituds per a l'obertura de quatre parades de floristeries a c. Prat de la Riba, c. Maximí Fornés (números 24 i 64) i pl. Nova, i de cinc llibreries a pl. Pere Esmendia, pg. Francesc Macià, c. Doctor Robert, c. Sant Pere i c. Magí Ramèntol.

Les persones que vulguin adquirir roses durant aquests dies també tindran l'oportunitat de fer-ho a la societat municipal Font del Ferro, que enguany se suma a la diada amb la comercialització de petits rosers preparats pels treballadors i treballadores del viver. Aquests es poden comprar a la finca del c. Mallorca de dilluns a dissabte, de 9 a 14 h, o bé a la parada que té l'empresa al Mercat Municipal els dijous i divendres de 8 a 13 h.

Malgrat les limitacions, l'alcaldessa Ana María Martínez confia que tothom pugui gaudir d'una bona Diada de Sant Jordi, ja que recorda que "l'anterior edició la vam viure confinats a casa, amb la tristor de no poder compartir una de les festes més participatives de l'any". La màxima edil ha animat la ciutadania a aprofitar les activitats que tindran lloc durant els pròxims dies i a fer les habituals compres de llibres i roses als establiments de la ciutat.