ple municipal abril 2021

Veïns per Rubí presentarà una moció per a la descentralització d’activitats en espais públics

També demanaran la creació del protocol de festes populars de Rubí

per RubiTV.cat, 19 d'abril de 2021 a les 11:00 |
Veïns per Rubí presentarà al pròxim ple municipal, corresponent al mes d'abril, una moció per estudiar la descentralització de les activitats que es fan durant tot l'any a la ciutat, ja siguin organitzades per entitats o directament per l'Ajuntament i, en particular, la descentralització de la Festa Major de Rubí.

En aquest sentit, també demanaran l'aprovació del protocol de festes populars de l'Ajuntament perquè pugui entrar en vigor l'any 2022.


El grup municipal diu que "Rubí és una ciutat amb un important teixit associatiu que realitza diferents activitats obertes a tota la ciutarania al llarg de tot l'any amb la col·laboració de l'Ajuntament, que al mateix temps també organitza activitats pròpies", però que aquestes activitats, des de fa molts anys, "es concentren essencialment al centre, en general, i durant la Festa Major en particular". Aquest fet, doncs, genera "un ús intensiu de l'espai públic en zones amb alta densitat de població", mentre que a la resta de barris de la ciutat i les urbanitzacions "pràcticament no hi ha activitats".

De fet, en les comissions de Festa Major de l'any 2018 les entitats van tornar a posar sobre la taula la necessitat de descentralitzar activitats, lligada a la proposta de connectar urbanísticament els dos costats de la Riera, i també a l'elaboració d'un protocol de festes. Segons Veïns per Rubí, el consistori va explicar que aquest protocol ja s'estava treballant en l'àmbit tècnic.


"L'opció de descentralitzar les diverses activitats en diversos punts del municipi pot permetre incrementar la cohesió social i territorial, i el sentiment de pertinença com a rubinencs", assegura el grup d'independents, que també recorda que "històricament, algunes activitats de la Festa Major i altres activitats s'han celebrat a altres llocs", com l'avinguda de la Llana, el Passeig de les Olimpíades, Can Fatjó, el 25 de setembre, La Serreta o Ca n'Oriol.

Ara, en canvi, durant la Festa Major s'utilitzen dues grans zones d'aparcament - l'Escardívol i el Rubí Forma - cosa que "dificulta l'accés i l'aparcament a veïns d'altres barris o de fora de la ciutat", i que es podria evitar si algunes de les activitats es fessin a les urbanitzacions, si s'acompanya, com ja es fa, d'un reforç del transport públic.

Pel que fa al protocol de festes populars, Veïns per Rubí afirma que "és un compromís adquirit fa anys per part de l'Ajuntament", però del qual "no tenim constància que s'hagi realitzat ni aprovat".

 

Participació