inserció laboral

El Pinar tindrà un dispositiu d’inserció sociolaboral

El servei es posarà en marxa el 3 de maig i i oferirà un programa d’orientació i acompanyament individualitzat per a 65 persones del barri

per RubiTV.cat, 23 d'abril de 2021 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Rubí Forma posarà en marxa un dispositiu d’inserció sociolaboral per a veïns i veïnes del barri del Pinar a partir del 3 de maig. El dispositiu s'ubicarà al Centre Cívic La Cruïlla i oferirà un programa d’orientació i acompanyament individualitzat per a 65 persones que podran millorar la seva ocupabilitat per facilitar la seva inserció laboral. El projecte té una durada de 6 mesos, fins al 31 d’octubre de 2021.

El servei estarà obert de dilluns a divendres de 8 a 15 hores, i està destinat a persones residents al barri de El Pinar, que obtindran atenció amb un plantejament flexible i accediran a mesures ocupacionals en funció de les seves necessitats: informació del mercat laboral, orientació professional, motivació per a l’ocupació, anàlisi de l’ocupabilitat i les competències transversals, qualificació professional, pràctiques en empreses, derivació a altres recursos ocupacionals, acompanyament a la inserció, seguiment de la contractació.


Aquest dispositiu compta amb una subvenció de 101.442,72 euros del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del projecte Treball als barris, i que en part també s'ha destinat a un programa d'experiència laboral que ha permès contractar sis persones a l'atur perquè puguin adquirir experiència professional i millorar la seva ocupabilitat: un oficial paleta, un peó paleta, dos peons pintors/es i dos jardiners/es. Els sis contractes són de jornada completa i per sis mesos, entre abril i setembre.

Totes dues iniciatives estan subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris i cofinançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economía Social-Servicio Público de Empleo Estatal.

 

Participació