reciclatge

Es reactiva la campanya per promoure el reciclatge de vidre als comerços de restauració

Durant les entrevistes, es recordarà als i les comerciants que estan obligats a separar correctament aquesta fracció de residus

per RubiTV.cat, 17 de maig de 2021 a les 17:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Rubí i Ecovidrio reprenen avui la campanya per impulsar el reciclatge d’aquest tipus de residu al sector hostaler de la ciutat, amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Reciclatge. Una acció que ha estat acompanyada d’entrevistes als establiments participants - bars, restaurants, hotels i empreses de càtering - per conèixer de primera mà els seus hàbits i necessitats a l’hora de separar els residus que generen.

L’objectiu de la campanya és conscienciar el sector hostaler de la ciutat de la importància de reciclar el vidre, un tipus de residu que es pot reciclar infinites vegades.


Durant les entrevistes, es recordarà als i les comerciants que estan obligats a separar correctament la fracció del vidre, en compliment del Decret legislatiu 1/2009, de 21 de juliol, que aprova el Text refós de la Llei 6/1993, Reguladora dels Residus de Catalunya; i que, en cas de no fer-ho, estan subjectes a sancions. Els informadors també explicaran com fer aquesta separació correctament, i els establiments que ho sol·licitin rebran gratuïtament un cubell de reciclatge per poder transportar aquests envasos còmodament fins al contenidor més proper.

Com ha explicat el regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Andrés Medrano, "l’envàs retornable és la millor solució per a la reducció de residus. En el cas del vidre és possible i cal potenciar-ho". I és que mentre la reutilització no sigui majoritària, " "hem d’aprofitar el fet que el vidre és un dels materials amb un reciclatge més eficient", ha afegit.


La col·laboració d’Ecovidrio i l'Ajuntament de Rubí té com a principal objectiu aconseguir un increment de la taxa de reciclatge de vidre a la localitat. Per això és clau abordar el sector de l'hostaleria i la restauració, ja que en aquests establiments s’hi consumeixen prop del 50% dels envasos de vidre d'un sol ús que es produeixen a tot l’Estat.
 
Beneficis del reciclatge de vidre

Amb el reciclatge de vidre estalviem recursos naturals, reduïm la quantitat de deixalles que van als abocadors, reduïm les emissions de CO2 a l’atmosfera i estalviem energia. A més de tenir cura del medi ambient, el reciclatge té nombrosos beneficis socials i econòmics, com per exemple, la generació de llocs de treball.
En aquest procés és clau la implicació de tota la ciutadania, ja que cada petit gest compta. Per exemple, reciclant tres ampolles de vidre estalviem l’energia suficient com per carregar a diari la bateria d’un smartphone durant tot un any.

 

Participació