S'automatitza el control d'aforament del Mercat Municipal

Les pantalles ubicades als accessos de l'equipament indiquen als usuaris si poden entrar o s'han d'esperar

Les pantalles s'ubiquen als dos accessos del Mercat
Les pantalles s'ubiquen als dos accessos del Mercat | Marta Casas
Redacció
19 de maig del 2021
El Mercat Municipal ja disposa d’un sistema de control automàtic de l’aforament. Des de l’inici de l’estat d’alarma, el març de 2020, l’aforament del Mercat Municipal s’ha controlat amb vigilància privada, garantint que el Mercat complia amb les restriccions d’aforament decretades a causa de la situació epidemiològica tal com marquen les normatives de la Generalitat de Catalunya.

Aquest servei s'ha reforçat amb la implantació d'un sistema automàtic de recompte de persones, que indica l'aforament en temps real a través de dues pantalles situades als accessos de l'equipament i, per tant, la clientela sap quan pot entrar o quan ha d'esperar a través d'una pantalla de color verd o vermell.

A través d’un equip de sensors i càmeres, el sistema detecta els moviments a les entrades i sortides del Mercat i n’analitza el comportament. El sistema ha costat 15.242,85 euros i s’ha adquirit a l’empresa Nedap STC.

Bosses de ràfia per facilitar la utilització del Punt Verd del Mercat

L'Ajuntament ha anunciat que, aquest divendres i dissabte repartirà 1.300 bosses de ràfia als clients del Mercat amb l'objectiu de facilitar l'ús del nou Punt Verd del Mercat, i 200 més als usuaris de la deixalleria mòbil.

A més de la bossa, també es lliurarà als clients material divulgatiu sobre aquest Punt Verd. La bossa se suma a la resta de recipients que el Consistori ha anat repartint a la ciutadania per fomentar la correcta gestió dels residus: el cubell de l’orgànica; la bossa amb triple compartiment per recollir les fraccions del paper-cartró, els envasos i el vidre; i els clakis per emmagatzemar l’oli de cuina usat.
 

Els contenidors del nou Punt Verd del Mercat Municipal de Rubí Foto: Marta Casas