S'inaugura l'exposició sobre la moto catalana al MMUC

L'exposició vol retre homenatge a les motos dissenyades i fabricades a Catalunya, país que ha acollit al llarg de la història més de 150 fàbriques de motos

Set motos exposades al Castell són l'atractiu de la nova exposició
Set motos exposades al Castell són l'atractiu de la nova exposició | Ajuntament de Rubí
Redacció
04 de juny del 2021
Actualitzat el 05 de juny a les 16:52h
Després de l’exposició retrospectiva Pere Català i Pic. Fotografia, patrimoni i avantguarda, que va inaugurar la temporada d'exposicions del Museu Municipal Castell (MMUC), arriba la nova mostra La moto catalana: Història d’una indústria capdavantera, que es podrà veure fins al pròxim 19 de setembre.

L'exposició vol retre homenatge a les motos dissenyades i fabricades a Catalunya, país que ha acollit al llarg de la història més de 150 fàbriques de motos, grans i petites, entre les quals n'hi ha de gran prestigi internacional, com Bultaco, Montesa, OSSA o Derbi. Tota aquesta tradició va acabar generant una afició pel motociclisme que encara persisteix avui dia.

L’exposició del MMUC es divideix en cinc apartats: Els pioners (1905-1935), La indústria de la postguerra (1940-1960), Les grans marques de ressò internacional (1960-1980), La moto catalana avui, i Les motos de Rubí: Anvián, Macbor i fàbrica Hispano Villiers.

L'exposició té com a gran atractiu les set motos exposades, però també inclou una part gràfica amb textos explicatius, un mapa que situa les diferents marques catalanes i fotografies d'època.