exposició

S'inaugura l'exposició sobre la moto catalana al MMUC

L'exposició vol retre homenatge a les motos dissenyades i fabricades a Catalunya, país que ha acollit al llarg de la història més de 150 fàbriques de motos

Set motos exposades al Castell són l'atractiu de la nova exposició | Ajuntament de Rubí
per RubiTV.cat, 4 de juny de 2021 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després de l’exposició retrospectiva Pere Català i Pic. Fotografia, patrimoni i avantguarda, que va inaugurar la temporada d'exposicions del Museu Municipal Castell (MMUC), arriba la nova mostra La moto catalana: Història d’una indústria capdavantera, que es podrà veure fins al pròxim 19 de setembre.L'exposició vol retre homenatge a les motos dissenyades i fabricades a Catalunya, país que ha acollit al llarg de la història més de 150 fàbriques de motos, grans i petites, entre les quals n'hi ha de gran prestigi internacional, com Bultaco, Montesa, OSSA o Derbi. Tota aquesta tradició va acabar generant una afició pel motociclisme que encara persisteix avui dia.

L’exposició del MMUC es divideix en cinc apartats: Els pioners (1905-1935), La indústria de la postguerra (1940-1960), Les grans marques de ressò internacional (1960-1980), La moto catalana avui, i Les motos de Rubí: Anvián, Macbor i fàbrica Hispano Villiers.


L'exposició té com a gran atractiu les set motos exposades, però també inclou una part gràfica amb textos explicatius, un mapa que situa les diferents marques catalanes i fotografies d'època.

 

També hauries de llegir
Fa 91 setmanes

Arrenca la nova temporada d'exposicions del MMUC

Participació