Una vuitantena de veïns demanen solucions contra la inseguretat a Rubí

El nou moviment SOS Rubí reclama una implicació "real" de les administracions i també més controls policials

Concentració contra la inseguretat ciutadana a Rubí
Concentració contra la inseguretat ciutadana a Rubí | Marta Casas
11 de juny del 2021
Actualitzat el 14 de juny a les 8:41h
Prop d'una vuitantena de persones es van concentrar ahir a la tarda a la plaça de la Nova Estació per alçar la seva veu contra la inseguretat ciutadana. "Per un Rubí més segur, volem més controls policials" era un dels lemes que es podia llegir en una de les pancartes de la concentració, convocada per una nova plataforma sorgida a través de les xarxes socials, SOS Rubí.

L'Eva, una de les portaveus de la plataforma, va explicar que la convocatòria es feia després d'haver constatat una sensació creixent d'inseguretat a la ciutat. "De fet, no és una sensació, és una realitat", diu, ja que actualment "es veuen coses a Rubí que no es veien fa temps": problemes amb drogues, alcohol, robatoris a domicilis, establiments i vehicles...

El que pretén aquest nou moviment, doncs, és canalitzar totes aquestes queixes i el sentiment generalitzat d'inseguretat, i reclamar solucions. La principal motivació de la concentració és demanar "una implicació real" de les administracions, amb recursos socials i inversions - especialment per l'absorció de la immigració dels últims anys -, i també més recursos policials, que "creiem que fan falta, si més no, per frenar aquesta onada".
 

Les pancartes de la concentració contra la inseguretat ciutadana Foto: Marta Casas


Cap vincle amb partitsp polítics ni amb "discursos racistes o excloents"

L'Eva ha volgut aclarir, com fa dies que fa la plataforma a través de les xarxes socials, que "el nostre moviment no té cap filiació política, és com la plataforma de les pensions o contra l'abocador, som persones molt diferents i no volem caure en discursos racistes ni excloents".

Aquest desmarcament es va fer més evident quan el perfil de Vox Barcelona a Twitter es va fer ressò de la manifestació a Rubí; de fet, a la concentració hi va fer acte de presència un dels coordinadors de la formació d'ultradreta a la ciutat.

També hi havia els portaveus de Ciutadans, Roberto Martín; i de Veïns per Rubí, Toni García.