1 de 10
pressupostos participatius

«Activar la Riera», la proposta del Consell de la Infància i l'Adolescència als Pressupostos Participatius

Els set projectes presentats estaven relacionats amb el medi ambient

L'alcaldessa presideix la sessió plenària del Consell de la Infància i l'Adolescència | Localpres
per RubiTV.cat, 21 de juny de 2021 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell de la Infància i l'Adolescència de Rubí va decidir, en la sessió plenària de dijous passat - la primera que es fa presencial després de més d'un any -, el destí dels 50.000 euros dels Pressupostos Participatius de l'any 2021 que corresponen a aquest consell sectorial, d'un total de 300.000 euros. La proposta més votada ha estat Activar la riera, que demana connectar aquest espai com a zona verda de l'entorn amb el centre de Rubí.

Els consellers han treballat i votat diverses propostes al llarg del curs, totes relacionades amb el medi ambient i en el marc de les activitats del projecte ImPACTE Jove/Verd. Així, els set projectes que han presentat els consellers a l'alcaldessa han estat Activar la riera, Reduir el consum energètic a l'espai públic, Increment de la biodiversitat al centre, Millora del reciclatge al casc urbà, Millora del confort de les zones verdes, Renaturalitzar els carrers del centre i Reforçar la xarxa verda d'itineraris de la ciutat.


Totes aquestes propostes han estat treballades prèviament amb el personal municipal de Parcs i Jardins, Rubí Brilla, Projectes Urbans i Medi Ambient, i la guanyadora s'estudiarà tècnicament per comprovar-ne la viabilitat.
 

La Riera de Rubí Foto: Marta Casas


L'alcaldessa, Ana María Martínez, que va presidir la sessió, va agrair el compromís mostrat pels alumnes durant tot el temps que les reunions del Consell s'han hagut de fer de manera telemàtica, i també als tutors que han donat espai a classe per poder explicar i recollir les propostes dels Pressupostos Participatius. També els va felicitar per la seva implicació en l'ImPACTE Jove/Verd, ja que demostra que "no us quedareu al marge de la lluita per frenar el canvi climàtic".

En acabar la sessió plenària, tots els consellers han rebut un joc de taula en fusta, un certificat d'agraïment per la seva participació, implicació i compromís i una planta, gentilesa de la Font del Ferro.

 

També hauries de llegir
Fa 78 setmanes

En marxa una nova edició dels Pressupostos Participatius

Participació