El dispositiu per prevenir les violències masclistes a Rubí durant la Festa Major

L'Ajuntament activarà diversos recursos per prevenir i atendre possibles agressions masclistes i LGTBIfòbiques durant els dies de la celebració de Sant Pere

Un cartell anunciant el punt d'atenció a les víctimes d'agressions masclistes
Un cartell anunciant el punt d'atenció a les víctimes d'agressions masclistes | Marta Casas
Marta Casas
21 de juny del 2021
Actualitzat el 22 de juny a les 6:45h
Rubí comptarà amb un punt d'atenció per prevenir i atendre possibles agressions masclistes i LGTBIfòbiques durant la Festa Major, que arrenca aquest divendres, 25 de juny i s'allargarà fins al pròxim dimarts, 29. El dispositiu es trobarà a la plaça Doctor Pearson entre el 25 i el 28 de juny, de 20 a 1 hores, i hi haurà dues professionals que atendran de manera individual i privada a qui ho necessiti.

A més, en el mateix horari, dues professionals expertes en l'abordatge de comportaments o agressions masclistes i LGTBIfòbiques del Centre d'Atenció a les Sexualitats (CJAS) faran divulgació pels diferents espais de la Festa Major, identificades amb armilles liles. Tots els espais de la Festa Major comptaran amb personal d'organització, així com amb cossos de seguretat, als quals també es poden adreçar les víctimes d'una agressió.

La campanya de l'Ajuntament també es farà a través de les xarxes socials municipals sota el lema Respecta'm, que reclama que tots i totes puguem gaudir de festes lliures de violències masclistes i LGTBIfòbiques. La imatge de la campanya es podrà veure a tots els escenaris, en pancartes o en projeccions abans de començar els espectacles de nit.
 

Un cartell anunciant el punt d'atenció a les víctimes d'agressions masclistes Foto: Marta Casas


L'Ajuntament ja treballa en l'elaboració d'un protocol contra les violències sexuals en espais d'oci, les enquestes del qual es van iniciar la setmana passada.

Tot el que has de saber de la Festa Major de Rubí 2021