El Racó del Llibre celebra aquest dijous el «Llibrestiu»

Ousman Umar i Jordi Campoy seran els convidats de la vetllada literària i musical a la carpa de la llibreria

El Racó del Llibre, per Sant Jordi
El Racó del Llibre, per Sant Jordi | Marta Casas
Marta Casas
12 de juliol del 2021
Actualitzat el 13 de juliol a les 12:22h
La llibreria El Racó del Llibre se sumarà, el pròxim dijous, 15 de juliol, a la Diada Llibrestiu, una proposta del Gremi de Llibreters i la Cambra del Llibre de Catalunya a la qual ja s'han adherit un centenar de llibreries d'arreu del país.

El Racó ha organitzat un vespre de literatura i música, que tindran lloc a la Carpa instal·lada davant de la llibreria, a partir de les 19.30h.

Així, a les 19.30h Ousman Umar presentarà el llibre Des del país dels blancs, acompanyat del periodista Roger Cuartielles, vinculat a l'entitat local en favor de l'acollida de persones refugiades Rubí Acull.

Des del país dels blancs explica la història de supervivència després de cinc anys travessant el continent africà: arribar al "país dels blancs" sense poder imaginar que aleshores començaria el pitjor, passant fam, fred i por i patint el racisme; i "passat un temps, el millor".
 

Ousman Umar Foto: Roger Navarro


Tot seguit, a les 21.30h, Jordi Campoy presentarà La cantant de fado, en un acte que comptarà amb la presència de Núria Pradas. Elisenda Ginés en farà una lectura dramatitzada, i l'autor i compositor també oferirà un petit concert, acompanyat de tres músics - Jordi Vericat al baix, Marc Quintillà a la guitarra i Sílvia Artigas a la veu - que interpretaran algunes de les peces inspirades en el llibre.

A través de la música i la literatura, doncs, ens endinsarà en un viatge pels carrers de Lisboa de la mà d'en Guillem, un pianista i compositor de renom que pateix una sequera creativa. A Lisboa coneixerà la Rita, una cantant de fado de la qual ha vist una actuació i, colpit per la seva veu, tracta de seguir-li la pista.
 

Jordi Campoy presentarà la seva nova novel·la a El Racó del Llibre Foto: Jordi Campoy