Veïns d'urbanitzacions se sumen a les protestes pel projecte urbanístic a Sant Jordi Park

Reclamen la denegació de la modificació, per no perdre una zona d'aparcament que és "indispensable" i no alterar la "realitat urbanística" del barri

Veïns de vuit associacions s'uneixen a l'Associació de Sant Jordi Park
Veïns de vuit associacions s'uneixen a l'Associació de Sant Jordi Park | Cedida/AVV Sant Jordi Park
Marta Casas
16 de juliol del 2021
Les associacions de veïns de Can Fatjó, Can Serrafossà - La Perla, Ximelis, Sant Muç, Castellnou - Can Mir, Vallespark - Can Barceló i Can Solà s'han sumat a les protestes encetades pels veïns del barri de Sant Jordi Park contra el projecte de modificació urbanística que permetrà la construcció de dos edificis d'habitatge dotacional.

Aquest dijous, en el marc d'una nova marxa lenta de vehicles pels carrers al voltant de l'aparcament i la zona verda - que els veïns asseguren que desapareixeran si es tira endavant el projecte urbanístic de l'Ajuntament -, les associacions van unir les seves veus per donar suport a la demanda del veïnat de Sant Jordi Park, és a dir, la denegació de l'aprovació inicial de la modificació puntual del planejament urbanístic del sector.

En un comunicat, les nou associacions - que representen uns 17.000 habitants de la ciutat - remarquen que la desaparició de l'aparcament públic de Can Fatjó "tindrà com a conseqüència el col·lapse viari i l'augment de tràfic", i asseguren que és "indispensable per a les urbanitzacions".

Respecte al projecte dels pisos, consideren que el govern planteja la qüestió com un "fet objectiu i emmarcat en la legalitat", però que no té en compte la realitat existent, amb la qual cosa s'allunya del desenvolupament funcional. Com alertaven els veïns de Sant Jordi Park, les edificacions de fins a sis plantes d'alçada, sense tenir en compte l'entorn, "trencarà amb la realitat urbanística del barri", i suposarà un gran impacte visual.

A més, també acusen l'Ajuntmant de fer una "mala gestió dels recursos públics", que "avui afectarà a uns quants però, si es permet, es deixarà la porta oberta perquè demà afecti a uns altres".

Els veïns també lamenten la manca d'un procés participatiu per definir el planejament urbanístic, i recorden que els partits de l'oposició han manifestat, en un sentit o altre, el seu desacord amb el procés que s'ha dut a terme pel què fa a aquesta modificació urbanística.