habitatge

Nova proposta de funcionament de la Mesa pel Dret a l'Habitatge

El nou reglament vol introduir més elements de debat, en comptes de limitar l'òrgan a ser un espai d'intercanvi de dades i informació

per Marta Casas, 16 de juliol de 2021 a les 12:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El servei d'Habitatge ha presentat la nova proposta de funcionament de la Mesa pel Dret a l'Habitatge de Rubí als integrants de l'òrgan, que hauran d'aprovar-lo en la següent sessió. Abans, els responsables es reuniran amb les diverses entitats socials que la conformen i no van poder assistir a la trobada de dimarts.

La proposta, que encara no és pública, té l'objectiu de "dinamitzar el funcionament de la Mesa perquè millori la seva utilitat com a òrgan participatiu, propositiu i de seguiment de les polítiques d'habitatge de la ciutat", com explica la regidora responsable de l'àrea, Ànnia García, i sorgeix d'un procés de reflexió arran de l'aprovació definitiva del Pla Local d'Habitatge 2021-2021, que ha de replantejar les competències de l'òrgan i el seu funcionament.


Així, el que es pretén és que la Mesa, a proposta dels mateixos membres, incorpori també elements de debat de temes concrets, més enllà de ser un espai on compartir dades i informació.
 

Una reunió de la Mesa pel Dret a l'Habitatge Foto: Localpres


Augmenten les sol·licituds d'ajuts al lloguer respecte al 2020


En la reunió de dimarts, s'han presentat les xifres provisionals de les sol·licituds d'ajuts al lloguer per aquest 2021, que es faran públiques en els pròxiims dies, i que suposen un lleuger augment respecte a les del 2020.

També s'ha informat de l'aprovació de la renovació de declaració de Rubí com a àrea de mercat tens d'habitatge, i també les denúncies que ha presentat PROURSA per l'incompliment de les mesures establertes a la Llei 11/2020, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatge, per part de diversos portals immobiliaris.

 

Participació