Segon any consecutiu sense festes del carrer Sant Jaume

Els veïns han pres la decisió davant la incertesa del moment, a la qual se sumen les noves restriccions per frenar la cinquena onada

Rubí no podrà celebrar Sant Jaume
Rubí no podrà celebrar Sant Jaume | Marta Casas
19 de juliol de 2021, 12:00
Rubí es quedarà aquest any, per segon consecutiu, sense poder celebrar les festes del carrer Sant Jaume, que es fan cada any - i ja en faria 176 - pels volts del 25 de juliol, dia de Sant Jaume. Ho ha confirmat a RubiTV.cat el president de l'Associació d'Amics del Carrer Sant Jaume, Roger Monterde, que ha explicat que s'havien plantejat fer algun acte de petit format només entre veïns, però que finalment ho han descartat.

Les festes del carrer Sant Jaume tenen la característica especial de ser organitzades de manera col·lectiva pels veïns i veïnes del carrer, des dels més petits fins als més grans, que decoren tot el carrer amb una temàtica que escullen unes setmanes abans.

Temàtiques com el càmping, Bollywood, el cacau, les obres o el Día de Muertos mexicà - la temàtica de les últimes festes que es van poder celebrar, i que van atraure moltes mirades per la seva espectacular decoració - han estat les que han inspirat les festes del carrer en els últims anys.

La programació s'allarga quatre o cinc dies, i inclou activitats per als més petits, concerts, havaneres, sardanes, un torneig de botifarra i un sopar veïnal. A més, cada any es fa una exposició artística relacionada amb la temàtica escollida per a la celebració de la festa.

Cada any milers de persones s'acosten al carrer per gaudir tant de la decoració com de les activitats programades, però enguany la Covid-19 tornarà a impedir-ho.