ART

L'alumnat d'edRa ofereix la seva mirada sobre la situació del Sàhara Occidental

Les obres es podran veure a l'exposició "Sàhara visble" que s'inaugura aquest dijous

per RubiTV.cat, 14 de març de 2019 a les 08:30 |
L’alumnat d’edRa ha treballat el tema en diversos formats | EdRa
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Escola d'Art i Disseny edRa inaugurarà aquest dijous 14 de març al Celler l'exposició Sàhara visible, que recull la visió del seu alumnat sobre la situació actual del Sàhara Occidental. La mostra dóna continuïtat al treball del centre en educació en valors socials i cívics i, a més, s'emmarca en els actes programats dins la trobada Ciutats Defensores dels Drets Humans, que tindrà lloc a Rubí la primera setmana d'abril. Així doncs es podrà visitar fins al 5 d'abril a la sala Cèsar Martinell de l'equipament municipal. 

L'exposició consta de catorze espais on conviuen obres de diferents disciplines. S'hi poden trobar instal·lacions, projeccions, escultures i zones interactives creades per l'alumnat dels tallers d'edRa i dels cicles formatius d'Espai Interactius, Gràfica Interactiva i Serigrafia Artística, així com les col·laboracions en vídeo dels nois i noies de l'Institut Duc de Montblanc.


Les obres exposades reflexionen i dialoguen al voltant del conflicte del Sàhara Occidental i la realitat dels camps de refugiats. Els alumnes les han treballat des de la perspectiva dels seus respectius estudis i a partir d'una feina prèvia de sensibilització i documentació. En els darrers mesos, els estudiants i el professorat d'edRa han participat dels tallers Els murs de la vergonya i Sota la sorra del desert del grup Eirene, han assistit a xerrades a càrrec de l'Esplai L'Agrupa de Molins de Rei i de Vacances en Pau, s'han entrevistat amb una persona sahrauí i fins i tot han visitat un pis per a infants sahrauís malalts gestionat per Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS)

La mostra anirà acompanyada de diverses activitats paral·leles adreçades a aprofundir en el conflicte del Sàhara Occidental. 

 

Participació