Jesús Viñas, nou president del Consell Escolar de Catalunya

Fins al 2018 va ser director dels Serveis Territorials d'Educació del Vallès Occidental

Jesús Viñas, nou president del Consell Escolar de Catalunya
Jesús Viñas, nou president del Consell Escolar de Catalunya | Cedida
Marta Casas
28 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:11h
Jesús Viñas, fins ara director de Serveis Territorials d'Educació al Vallès Occidental, ha estat nomenat nou president del Consell Escolar de Catalunya (CEC), en qualitat de personalitat de prestigi en el camp de l'educació. Substitueix, així, Anna Simó, que ocupava aquest càrrec - que és honorífic i sense retribució - des de l'any 2018.

Nascut a Manresa el 1953, Viñas és llicenciat en Psicologia i té un màster en avaluació de centres educatius. Disposa d'una àmplia experiència en l'àmbit educatiu: s'ha dedicat a la docència de l'ensenyament no universitari de primària i secundària durant deu cursos, dos d'ells com a director, coordinador del Centre de Recursos Pedagògics de Terrassa durant tres anys, inspector d'Educació durant 25 anys i subdirector general de la Inspecció Educativa de Catalunya entre el 2003 i el 2007.

En l'àmbit universitari, ha exercit la docència com a professor associat durant 17 cursos a les facultats de Ciències de l'Educació de la UAB i de la Universitat de Barcelona.

A més, Jesús Viñas ha estat en actiu en la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, de la qual va ser vicepresident dos anys, i soci fundador de l'Associació de mestres Alexandre Galí de Terrassa. També ha estat col·laborador en l'organització d'Escoles d'Estiu i de la Fundació Bofill.