Mobilitat

Quan s'aixecaran els peatges de la C-16?

L'autopista entre Manresa i Sant Cugat no serà gratuïta a partir de l'1 de setembre, com sí que ho seran l'AP-7, la C-33, l'AP-2 i la C-32

per Redacció, Rubí, Catalunya | 26 d'agost de 2021 a les 16:41 |
Peatge de la C-16 entre Terrassa i Manresa | Éstefania Escolà
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El pròxim 1 de setembre és un dia marcat al calendari per molts conductors catalans. És el dia en què finalitza la concessió de quatre trams destacats d'autopista, i per tant, s'hi aixequen els peatges. Així doncs, des d'aleshores, seran gratuïtes l'AP-7 entre Tarragona i la Jonquera, C-32 entre Montgat i Blanes, l'AP-2 entre Lleida i el Vendrell i la C-33 entre Barcelona i Montmeló.

Ara bé, la situació és ben diferent en el cas de la C-16, el peatge etern per als conductors del Vallès que han de passar per caixa tant en direcció Manresa com en direcció a Barcelona. En direcció Barcelona, la concessió pertany a la companyia Abertis, i finalitza el 2037. Entre Terrassa i Manresa, la concessió és de la mateixa Abertis i de Ferrovial, i es troba en vigor fins al 2036. Fins aleshores, es pot cancel·lar la concessió o es pot ampliar.


La C-16 és avui en dia el segon peatge més car de Catalunya tenint en compte els seus quilòmetres. Entre Terrassa i Barcelona, el peatge de Les Fonts costa 2,60 euros, i als Túnels de Vallvidrera, 4,31 euros. Entre Barcelona i Manresa. El rànquing el lideren els Túnels del Cadí, amb un preu de 12 euros. 

Després de l'aixecament de desenes de peatges en els últims anys, Pedro Sánchez va parlar del 2024 com a any d'implementació d'un sistema d'un sistema de pagament d'autopistes encara per definir. Almenys fins aleshores, els trams alliberats seran gratuïts. Un dels sistemes que estan sobre la taula és la vinyeta, una tarifa plana que s'aplica en països com Suïssa.

 

 

.

 

Participació