En Comú Podem Rubí presenta les propostes en matèria d'educació i ocupació

Els candidats tenen com a objectius principals combatre el fracàs escolar i la segregació, i adaptar l'oferta de Formació Professional a la realitat de la ciutat

Andrés Medrano i Ànnia García, davant del Rubí Forma
Andrés Medrano i Ànnia García, davant del Rubí Forma | Cedida/Belén Tierno
Redacció
23 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:21h

En Comú Podem ha presentat aquest dilluns les seves propostes en matèria d'educació i formació, amb els objectius principals d'acabar amb la segregació escolar, combatre el fracàs escolar i adaptar la formació professional a les necessitats de la ciutat.

La número 2 de la llista, Ànnia Garcia, ha explicat que fomentar l'educació és una "garantia d'oportunitats", i per això cal crear una xarxa comunitària per combatre el fracàs escolar. Una proposta que casa amb la que van explicar la setmana passada d'implementar una xarxa de centres cívics descentralitzats, que podrien ser molt útils per a aquest propòsit, ja que aquests inclourien espais per a l'estudi, entre d'altres.

En Comú Podem també reclama una ampliació dels graus formatius de Formació Professional relacionats amb la indústria, i així millorar l'ocupabilitat de la població, com ha explicat l'alcaldable, Andrés Medrano, que a més considera que Rubí ha d'apostar per formacions relacionades amb la transició ecològica i la indústria circular. Els Comuns també aposten per la FP Dual per cobrir els llocs de treball que demanen les empreses.

Els candidats han explicat aquestes propostes en una paradeta informativa davant del Rubí Forma, que dona servei a persones en matèria laboral, ja siguin aturats o persones que busquen un canvi de trajectòria professional.