«En Comú Podem Rubí» serà el nom de la candidatura conjunta entre Catalunya en Comú i Podem

Les formacions engeguen els seus processos de primàries

Assemblea conjunta entre Catalunya en Comú i Podem Rubí
Assemblea conjunta entre Catalunya en Comú i Podem Rubí | En Comú Podem Rubí
Redacció
13 de desembre del 2018
El passat dilluns, 3 de desembre, Catalunya en Comú i Podem Rubí van celebrar una assemblea conjunta, que va servir per reforçar el compromís de treball en comú per a les municipals del 2019.

L'aposta per presentar llistes conjuntes a les eleccions municipals es basarà en un acord general de coalició, que després cada municipi adaptarà a la seva realitat, sempre amb la voluntat de "sumar grups i persones alineades amb la mateixa filosofia de canvi, de nova política que permeti transformar les ciutats per posar-les al servei de les persones", tal com ha expressat la formació.

En aquesta trobada es va aprovar el calendari de primàries de Catalunya en Comú Rubí. Podem farà el seu propi procés de primàries, a les quals s'hi han presentat dos candidats: Andrés Medrano i Elena Montesinos.

La llista final serà el resultat de l'acord de coalició i es pretén que aquesta pugui incloure també a persones independents. Així, les primàries de Catalunya en Comú Rubí han de servir per obrir ambdós partits a rubinencs i rubinenques compromeses amb el projecte de canvi municipalista.

L'Assemblea també va aprovar que el nom de la candidatura conjunta serà "En Comú Podem Rubí", una marca de consens i reconeixible, i que ha estat líder a Rubí en les dues darreres convocatòries d'eleccions generals, tant el desembre de 2015 com el juny de 2016.

Finalment, es va informar sobre el procés conjunt d'elaboració del programa i es va aprovar el calendari definitiu dels treballs, que ja està en marxa des de fa mesos: es tracta d'un procés obert que ja ha definit els documents base sobre els quals estan treballant diversos equips temàtics, i que es complementarà amb les conferències del cicle Pensar Rubí i diverses sessions participatives obertes a la ciutadania.

Abans de Nadal coneixerem els resultats de les primàries de Catalunya en Comú

El calendari de primàries de Catalunya en Comú va arrencar el mateix dilluns, on es van proposar els membres del comitè electoral, que va ser nomenat el dimarts, dia 4. Estarà format per Andrés Medrano, Carlos Aguila, Pilar Rey, Montse Malé i Ricard Blasco.

Es podran presentar candidatures fins el dia 10 de desembre, i l'Assemblea les validarà el dimecres, 12 de desembre. El dia 13 s'iniciaran les votacions, en cas que hi hagi més d'un candidat o candidata, que duraran fins el dia 17. El 18 es donaran a conèixer els resultats de les votacions, però hi haurà dos dies per fer reclamacions, és a dir que fins el dia 21 no coneixerem els resultats definitius, un cop resoltes les reclamacions en cas d'haver-n'hi.

Un cop acabat el procés de primàries de les dues formacions, hauran de posar-se d'acord per a la configuració de la llista amb la que es presentaran a les municipals de 2019 sota el nom de "En Comú Podem Rubí".