La Biblioteca Humana, a la IV trobada d'intercanvi d'experiències d'educació per la Justícia Global

El projecte consisteix en conèixer històries i experiències de vida de forma oral

El president del CE Horitzó, Josep Bernabéu, va ser un dels convidats a la Biblioteca Humana
El president del CE Horitzó, Josep Bernabéu, va ser un dels convidats a la Biblioteca Humana | CE Horitzó
Redacció
17 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 12:44h
Rubí ha presentat la Biblioteca Humana, el projecte impulsat per l'Ajuntament, en col·laboració amb la Fundació UniPau i la Diputació de Barcelona amb l'alumnat de l'institut La Serreta, a la IV trobada d'intercanvi d'experiències educatives per a la Justícia Global Canviar l'educació per canviar el món, aquest cap de setmana.

Aquesta trobada vol impulsar i visibilitzar l'educació per a la justícia global i promoure el treball en xarxa entre agents educatius i socials. En concret, Rubí ha participat a la taula d'Interculturalitat crítica, juntament amb els projectes Infraexposats, de Ruido Photo, i Tothom a l'AFA, de l'Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya (AFFAC).

La Biblioteca Humana és, precisament, una biblioteca on les històries no les expliquen els llibres sinó les persones, que comparteixen amb els estudiants de La Serreta les seves experiències amb l'objectiu de desfer prejudicis i promoure la diversitat. Durant el curs, l'alumnat treballa el projecte amb sessions de formació i reflexió sobre els drets humans dinamitzades per la Universitat de la Pau (UniPau) en el marc del seu programa de formació Teixint Xarxes.

Els joves entrevisten persones que viuen o han viscut experiències de vida migrant, de diversitat funcional o, en general, que coneixen la discriminació per la raó que sigui.