Un estudi de l'Institut de Ciència i Tecnologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) ha constat que les agrobotigues i les cooperatives malbaraten fins a un 80% menys de fruita i verdura que els supermercats.
Segons la investigació, la diferència rau en l'eficient relació entre el comprador i el venedor, que fomenta el consum d'aliments més variats i de temporada. Un tret que també se suma al fet que els clients de les cooperatives acostumen a tenir una "major consciència ambiental". Aquests, també optarien en major grau pels productes frescos, dediquen més temps a cuinar i es preocupen per mantenir una dieta saludable.
El responsable del treball, Pietro Tonini, ha assenyalat que els usuaris d'aquests últims "compren productes més lletjos estèticament, la majoria dels quals directament no arriben ni als aparadors dels supermercats". Tonini assegura que entre un 10% i un 15% de la collita es queda als mateixos camps simplement pel seu aspecte.
En aquesta línia, també es constata la gran comparativa del nivell de sobres entre els establiments de cadenes alimentàries, que subministren al 81% de la població, enfront al de les cooperatives agràries i de venda directa de l'agricultor que tan sols abasteix al 19% restant.
Les cooperatives malbaraten un 80% menys que els supermercats, segons un estudi de la UAB
La investigació també constata que els usuaris de les agrobotigues acostumen a tenir una "major consciència ambiental"
ARA A PORTADA
Publicat el 04 de juny de 2022 a les 07:47
Et pot interessar
-
Societat Aquest és el disseny finalista dels estudiants de Rubí al MetròpolisFPLab
-
Societat Minut de silenci a Rubí pel veí mort en caure-li una placa de formigó a Sabadell
-
Societat Arriba la 5a edició de la Setmana de la Convivència a quatre municipis de Barcelona
-
Societat Tot a punt per a la Fira de la Cervesa Artesana i el Formatge de Rubí
-
Societat Rubí comença una campanya de multes pedagògiques
-
Societat La Font del Ferro de Rubí celebra una festa de primavera