Les cooperatives malbaraten un 80% menys que els supermercats, segons un estudi de la UAB

La investigació també constata que els usuaris de les agrobotigues acostumen a tenir una "major consciència ambiental"

Publicat el 04 de juny de 2022 a les 07:47
Un estudi de l'Institut de Ciència i Tecnologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) ha constat que les agrobotigues i les cooperatives malbaraten fins a un 80% menys de fruita i verdura que els supermercats. 

Segons la investigació, la diferència rau en l'eficient relació entre el comprador i el venedor, que fomenta el consum d'aliments més variats i de temporada. Un tret que també se suma al fet que els clients de les cooperatives acostumen a tenir una "major consciència ambiental". Aquests, també optarien en major grau pels productes frescos, dediquen més temps a cuinar i es preocupen per mantenir una dieta saludable. 

El responsable del treball, Pietro Tonini, ha assenyalat que els usuaris d'aquests últims "compren productes més lletjos estèticament, la majoria dels quals directament no arriben ni als aparadors dels supermercats". Tonini assegura que entre un 10% i un 15% de la collita es queda als mateixos camps simplement pel seu aspecte

En aquesta línia, també es constata la gran comparativa del nivell de sobres entre els establiments de cadenes alimentàries, que subministren al 81% de la població, enfront al de les cooperatives agràries i de venda directa de l'agricultor que tan sols abasteix al 19% restant.