L'Ajuntament de Rubí organitza les primeres Jornades Feministes pel 8 de març

Per primera vegada s'oferirà un servei de cangur gratuït, adreçat a infants de 0 a 12 anys

L'alcaldessa i la regidora d'Igualtat presenten la programació de les jornades
L'alcaldessa i la regidora d'Igualtat presenten la programació de les jornades | Marta Casas
17 de febrer del 2022
Actualitzat a les 12:15h
L'Ajuntament de Rubí ha organitzat, per als pròxims dies 7, 9, 10 i 11 de març les primeres Jornades Feministes que tenen l'objectiu de "fomentar la reflexió i el coneixement al voltant de la igualtat entre homes i dones". Les jornades s'emmarquen en les propostes municipals de cara al 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i que volgudament no inclouen cap activitat pel mateix dia 8, "un dia que el reservem perquè hi pugui haver activitat al carrer", com ha explicat la regidora d'Igualtat, Yolanda Ferrer Polo.

"Volem que Rubí sigui descaradament feminista", dit l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, que ha reiterat el compromís de la ciutat amb la igualtat, el reforç de la xarxa comunitària i la promoció del pensament crític des de les etapes inicials de la vida de les persones. "El feminisme és acció, és reivindicació i manifestació; però també és generar espais de reflexió i coneixement", ha dit. L'alcaldessa també ha volgut posar de manifest que la mirada feminista és "transversal" en totes les accions i polítiques públiques de l'Ajuntament, i no només de la regidoria d'Igualtat, capitanejada per Yolanda Ferrer Polo.

Ferrer ha detallat com serà la programació de les Jornades. S'iniciaran el 7 de març amb una xerrada sobre lideratges feministes i polítiques públiques a càrrec de Sara Berbel Sánchez, doctora en Psicologia Social, escriptora i actual gerent de l'Ajuntament de Barcelona, El feminisme en l'actualitat, nous reptes

Dimecres, 9 de març, Iria Marañón Goyenche oferirà la conferència Coeducació. Per una educació més justa i feminista. Marañón és editora i escriptora, i entre les seves publicacions hi ha Educar en el feminisme o Com educar un nen en el feminisme. "Creiem que des de la coeducació podem començar a incidir en aquestes edats per començar a generar ciutadans i ciutadanes de futur", ha dit Yolanda Ferrer.

El dia 10 de març hi haurà la xerrada Nou lideratges femenins, a càrrec de la professora Txell Costa Romea, autora de llibres com Liderar en femenino para hombres y mujeres. Per a aquest acte s'ha reservat una filera per a dones representants del teixit empresarial de Rubí.

Finalment, el dia 11 de març l'espectacle de poesia escènica Báilatelo sola, d'Alejandra Martínez de Miguel, posarà el punt final a les Jornades Feministes. El muntatge de l'actriu, psicòloga, poeta i autora del llibre homònim és un espectacle directe, combatiu i honest, una trobada que defensa i aposta per la paraula parlada amb una perspectiva feminista. 

Aquestes Jornades tindran una particularitat: per primera vegada s'oferirà un servei de cangur gratuït, adreçat a infants de 0 a 12 anys, que s'ubicarà a l'Espai Creixença de la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler, ja que totes les activitats de les jornades es faran allà. "Intentarem que aquest servei ens acompanyi en totes les accions que organitzem des de l'Ajuntament", ha explicat Yolanda Ferrer. Per fer ús del servei, cal inscriure's abans del dia 2 de març enviant un correu electrònic a igualtat@ajrubi.cat - el mateix correu on s'ha de fer la inscripció a les activitats de les Jornades Feministes.