1 de 10
Ciutat

Transformació del Torrent de les Abelles

L'Ajuntament de Rubí finalment assumirà íntegrament el cost del projecte després que la sol·licitud pels fons Next Generation fos desestimada

Jornada de recollida de residus al Torrent de les Abelles | Aj. de Rubí
per RubiTV.cat, Rubí, Catalunya | 2 d'agost de 2022 a les 10:12 |
Aquest article es va publicar originalment el 2 d'agost de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Malgrat perdre el finançament dels fons Next Generation de la Unió Europea, el Torrent de les Abelles continuarà gaudint d'un rentat de cara. L'Ajuntament de Rubí transformarà l'espai i el seu entorn a partir d'un projecte valorat en 380.000 euros que finalment s'assumirà íntegrament des de les arques del consistori vallesà després que la sol·licitud per a ser inclosa en els NG fos desestimada. 

Així doncs, el Torrent té previst experimentar diverses actuacions que inclouen: el reforç de les masses arbòries i arbustives; l'eliminació d'espècies foranes; la millora i estabilització de camins; l'arranjament de la zona infantil i d'esbarjo per a gossos; i la introducció de zones de pícnic, entre d'altres. 


Amb aquesta operació urbanística, s'enriqueix la part més propera de la riera a proposta del Consell de la Infància i l'Adolescència. Amb tot, es preveu la creació de quatre nous espais: una zona d’espera de 20 m2 amb bancs, taules i paviment de sauló; una zona de pictogrames de 250 m2 que reproduirà hexàgons i ruscs d’abelles, amb la intenció d’organitzar una jornada participativa de pintura; una zona de pícnic amb taules i bancs i incorporació de nou arbrat; i un espai de cal·listènia de 85 m2.

El Torrent de les Abelles es troba entre el pont dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), el carrer de la Perla, el Passeig de la Riera, el carrer de Luxemburg i l’Avinguda de Cova Solera amb una superfície aproximada de 55.000 m2.  Aquesta zona verda natural conforma la façana sud oest de la Riera de Rubí al barri de Can Fatjó i actualment presenta diversos camins espontanis desestructurats i molts residus.


 

 

Participació