Arrenca la programació de la «Tardor Jove» de Rubí

Hi ha activitats de caràcter formatiu, esportiu, cultural i d'oci durant tot el trimestre

La Torre Bassas acull la programació juvenil de Rubí
La Torre Bassas acull la programació juvenil de Rubí | Ajuntament
Nació
02 d'octubre del 2023
Aquest dilluns, 2 d'octubre, arrenquen les activitats de la Tardor Jove 2023, adreçades a nois i noies d'entre 12 i 29 anys, i de caràcter formatiu, esportiu, d'oci i cultura... i de temàtiques diverses com la tecnologia, la divulgació, el coneixement, l'activitat física i el lleure.

Els tallers setmanals d'aquesta tardor, que es faran a l'Espai Jove Torre Bassas, són reforç, creació de videojoc, K-Pop, costura i disseny de roba, curtmetratge i dibuix digital. La programació també inclou un mòdul de llengua de signes catalana i la part teòrica del curs de monitor d'activitats de lleure infantil i juvenil.

A més, s'ha programat una sessió de reflexió sobre l'assetjament escolar i una altra per acompanyar els joves que vulguin crear una entitat o associació juvenil en els tràmits necessaris.

Pel que fa a les activitats esportives, hi haurà una nova edició de la jornada de bàsquet en cadira de rodes (15 de novembre, a la plaça de la Sardana), i els tornejos de futbol (La Nit és Jove), bàsquet i ping pong. Aquest trimestre es farà una tarda de discgolf (17 d'octubre) i un circuit sobre rodes a la pista del carrer Mallorca, amb rampes i obstacles per monopatins, bicicletes o patinets (14 de novembre).

La Tardor Jove també inclou música i propostes d'oci, amb l'objectiu d'acompanyar el jovent de la ciutat en la seva evolució vital implicant-les en les tradicions d'aquesta època: el 28 d'octubre se celebrarà el Kastanyasso Festival, coincidint amb la Castanyada; el 24 de novembre una taula rodona de joves artistes donarà veu a les dones, en el marc del Dia Internacional per a l'Erradicació de la Violència masclista; i dissabte 11 de novembre es farà una nova edició de la festa Hola 18!, per celebrar la majoria d'edat de les persones nascudes el 2005.

Per altra banda, el 3 de novembre hi haurà un torneig de Mario Kart i el 20 de desembre, un altre de Super Smash Bros, i dues sessions de DJ el 6 d'octubre i el 10 de novembre.

En l'àmbit de la cultura, el 21 d'octubre tindrà lloc una nova edició del festival Addictes al microteatre, que es farà a l'Ateneu, i hi haurà un cinefòrum coincidint amb la setmana del canvi climàtic i una sessió de lectures clandestines, el 17 de novembre amb el grup Escriptores de la Torre.

Aquest trimestre continuen en marxa les assessories especialitzades sobre qüestions laborals, formatives, sexuals i de parella i d'acompanyament emocional, així com el Punt Jove LGTBI, que ofereix informació, acompanyament i sensibilització sobre identitat de gènere i orientació sexual.

Totes les activitats, cursos i tallers són gratuïts, i la programació completa es pot consultar a través de la web del Servei Rubí Jove.