Els Avets i Ajuntament, de la mà per impulsar l'autoconsum amb energia solar al barri

El projecte, pioner a la ciutat, vol dotar els veïns d'eines per produir i consumir energia fotovoltaica sense inversió previa

Redacció
07 de setembre del 2021

L'Associació de Veïns del barri dels Avets i l'Ajuntament de Rubí treballen en la posada en marxa d'una xarxa d'autoconsum energètic. La iniciativa pretén fomentar la producció i repartiment d'energia solar entre els habitatges de la zona.

Amb aquest projecte, es vol dotar els veïns d'eines per produir i consumir energia fotovoltaica sense inversió previa. D'aquesta manera, es podran beneficiar de bonificacions de fins al 50% a l'Impost de Béns Immobles (IBI).

Per informar la ciutadania d'aquesta acció, se celebrarà una sessió informativa el 21 i el 6 d'octubre de setembre, totes dues a les 18 h, al local de l'associació veïnal del barri dels Avets. 

Segons el regidor rubinenc de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano, les iniciatives col·lectives "multipliquen les possibilitats d'autoconsum", i considera que amb el projecte als Avets "s'obre un camí a recórrer a altres barris" amb la intenció de situar Rubí "al capdavant" d'iniciatives pioneres en transició energètica.