seguretat

VÍDEO | Els Mossos carreguen a Rubí per expulsar uns ocupes d'una casa

Els aldarulls van acabar amb dos detinguts i dos agents ferits

per Redacció, Rubí, Catalunya | 25 d'octubre de 2021 a les 12:46 |
Un vehicle de les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos. | NBF
Agents antiavalots dissuadint un grup de persones. És l'escena que mostra un vídeo al qual ha tingut accés RubíTV. Les imatges van ser gravades el dijous de la setmana passada a l'encreuament entre els carrers de Palència i de Pontevedra de Rubí. Fonts dels Mossos d'Esquadra han confirmat que es tracta d'una desocupació en calent, és a dir, que l'expulsió es va dur a terme dins les 48 hores posteriors a l'ocupació.

Les imatges, tal com confirmen els Mossos a aquest mitjà, corresponen al moment en què els antiavalots estableixen un perímetre de seguretat després que un dels infractors prengués una porra als agents, que posteriorment va ser recuperada. La situació va quedar sota control després de dues detencions per atemptat contra l'autoritat.


Fonts de la policia catalana han explicat a aquest mitjà que el propietari de l'immoble afectat va avisar dels fets i s'hi van enviar dotacions d'ARRO, les quals es van trobar els responsables de l'ocupació "molt alterats i agressius". Fins i tot, van agredir als agents, i dos d'ells van quedar ferits de caràcter lleu.

Fonts citades per alguns mitjans apunten que al pis hi vivia una dona de 25 anys embarassada que feia més de 48 hores que es trobava al pis, i que per tant, la desocupació no seria legal. A més, la mateixa font assegura que els Mossos van entrar rebentant la porta davant la "por d'obrir" de la noia. Les persones que apareixen a la gravació serien familiars i coneguts de la persona expulsada del pis.

Veïns de la zona han explicat a RubíTV que a la zona són comunes les ocupacions, les quals es produeixen "sovint" tot i la presència de planxes de ferro en algunes cases deshabitades i que la policia freqüenta la zona per "baralles i festes". 

Hi haurà ampliació.

 

 

Participació