llengua

Un professor de la UAB abandona un màster perquè no li deixen fer classes en català

El docent Jordi Juanico denuncia que "s'està menystenint la nostra llengua amb l'excusa de la internacionalitat"

per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 8 de novembre de 2021 a les 15:59 |
Una aula buida de la UAB | ACN / Albert Segura
Nou cas polèmic a la comunitat universitària per la llengua catalana. Ara, el professor d'un màster de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha decidit abandonar la docència d'aquest curs perquè no el deixen fer classes en català. En concret, el mestre Jordi Juanico Sabaté explica en un fil a Twitter que "s'està menystenint la nostra llengua amb l'excusa de la internacionalitat".
 

Segons explica Juanico, l'obligaven a impartir el màster en castellà i es prohibia el material en català. El també pedagog i educador social creu que aquestes accions individuals "no serviran de res", però si per la seva "pau i dignitat personal". A més, creu que fer-ho públic pot ajuda a pensar que tenim "un problema gros com a cultura i com a nació".

"Jo sé que hi perdré diners i potser prestigi acadèmic. Però la meva consciència i la meva dignitat, i la de la meva cultura, estan per damunt d'això", ha sentenciat Juanico. Per la seva banda, Vírgina Luzón, vicerectora de Comunicació i Promoció de la UAB, justifica el canvi de llengua en declaracions a TV3 perquè "hi ha molt estudiant estranger que no s'ha pogut desplaçar per la pandèmia i es va acordar una modalitat híbrida per fer la teoria per Zoom".


Altres notícies que et poden interessar


​​​

 

Participació