Covid-19 a Rubí: es disparen el risc de rebrot i la velocitat de contagi

Tot i el context de control, les dues últimes setmanes la incidència ha augmentat

Les últimes setmanes han augmentat els contagis a Rubí.
Les últimes setmanes han augmentat els contagis a Rubí. | Adrià Costa
M.S.
08 de novembre del 2021
Actualitzat el 18 de novembre a les 16:39h
En un context d'estabilitat, les dades de la Covid-19 a Rubí entrat en una tendència més aviat negativa les darreres setmanes. D'aquesta manera, els indicadors continuen sota control, però es produeix un repunt, principalment en el risc de rebrot i la velocitat de contagi

En el cas del risc de rebrot, aquest indicador se situa actualment en 126 punts, una xifra considerada "alta" per Salut, però lluny dels 1.645 del 7 de juliol. L'últim repunt considerable és el del 23 d'agost, amb 249 punts.

Mentrestant, la velocitat de contagi se situa en 1,92 punts, gairebé el doble de l'1 que la OMS imposa com a topall per considerar la pandèmia controlada en una regió. En consonància, el percentatge de positius se situa en el 2,09 i el 2,46% en les dues últimes setmanes, respectivament. A l'anterior era del 0,99%. 

En els últims set dies s'han detectat una mitjana de set contagis diaris, mentre que en les dues anteriors se'n van detectar un total de 28 i 11, respectivament.  Als hospitals, tres veïns de Rubí es troben ingressats per coronavirus, dos dels quals a l'UCI, però les defuncions continuen en 195 setmanes després de l'última mort. Amb relació a la vacunació, 58.749 persones han rebut la pauta completa.

<span style="color: rgb(33, 37, 41); font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont, " segoe="" ui",="" roboto,="" "helvetica="" neue",="" arial,="" "noto="" sans",="" sans-serif,="" "apple="" color="" emoji",="" "segoe="" ui="" symbol",="" emoji";="" font-size:="" 16px;="" text-align:="" center;="" background-color:="" rgba(0,="" 0,="" 0.075);"="">