1 de 10
coronavirus

Els restauradors del Vallès veuen perillar els negocis amb les noves restriccions

Els gremis i la patronal Cecot denuncien falta de comunicació per part del Govern

Un bar de Sabadell. | ACN / Albert Segura
per NacióDigital, Vallès Occidental | 21 de desembre de 2021 a les 18:59 |
Als restauradors del Vallès Occidental els ha caigut com un gerro d'aigua freda les noves restriccions que el Govern ha anunciat aquest dilluns, i que limita els aforaments al 50% i les taules a un màxim de deu persones en una època de màquines a ple funcionament com ho són les festes de Nadal. Una situació límit que els gremis de la comarca lamenten que molts negocis es veuran abocats al tancament.


Les bones sensacions i l'optimisme havia permès planificar unes festes de Nadal amb aforaments plens i taules com abans de la pandèmia, treure treballadors dels ERTO i omplir les neveres com feia mesos que no ho feien. "El Govern no ha fet la previsió, i nosaltres hem invertit molts diners en publicitat, decoració, mobiliari, preparació, traient personal dels ERTO, fent compres de tot tipus perquè tindríem els locals plens", assegura el president del Gremi de Restauració de Sabadell, Jordi Roca a l'ACN. 

Per la seva banda, des del Gremi de Restauració de Terrassa apunten que les males sensacions van començar quan el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va demanar que no es fessin àpats d'empresa per Nadal: "Han caigut entre 400 i 500 reserves per negoci", apunta la seva vicepresidenta, Maite Garcia, tot destacant que el menjar previst ja s'havia comprat i que ara reposa a les neveres. 


Els restauradors denuncien que la Generalitat no els ha comunicat les noves decisions amb marge de temps suficient. El col·lectiu, a més, lamenta que hauran de triar quins clients mantenen reserves i quins no, una tasca "de policia" que no els pertoca. "Què hem de fer ara, trucar als clients i decidir qui pot venir i qui no?", es pregunta Garcia, que lamenta que el Govern els ha posat "entre l'espasa i la paret". Tot plegat a l'espera de la Conferència de Presidents i l'aval final del TSJC.

La Cecot lamenta la gestió de la Generalitat


Des de la patronal Cecot consideren que cal manteir una "comunicació clara, concisa i honesta que traslladi confiança a la ciutadania per poder actuar en conseqüència". És per això que el president, Antoni Abad, "tornem a reclamar la importància que els sectors empresarials puguin participar activament del procés d’anàlisi previ a la presa de decisions sanitàries que depèn en última instància del Govern". 

"Cal que l’àmbit sanitari i l’econòmic es parlin per tal de prendre mesures que puguin equilibrar l’impacte", ja que consideren que no és de rebut haver de ser informats a través dels mitjans de les decisions que s’han pres "unilateralment només des de la perspectiva sanitària". 

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació