1 de 10
loteria de nadal

El tercer premi de la loteria deixa 25 milions a Calella i Granollers

La Grossa, el 86148, esquiva Catalunya després de tocar durant dos anys consecutius

Guanyadors d'un cinquè premi, aquest dimecres a Barcelona | Frederic Esteve
per Víctor Rodrigo / Jordi Velert, Barcelona, Catalunya | 22 de desembre de 2021 a les 15:59 |
La loteria de Nadal deixa un bon grapat de milions en diversos punts del país. Així i tot, la Grossa, que ha sortit passades les 12 del migdia, ha passat de llarg, després de tocar els últims dos anys. El 86148 s'ha repartit per la resta de l'Estat: Madrid, Las Palmas, Santoña i Ayamonte. Tampoc ha regat de diners Catalunya el segon premi, el 72119, amb 1.250.000 euros per sèrie, i s'ha venut íntegrament a Basauri (Biscaia). 

Tot i quedar fora del primer premi, que el 2019 va regar Barcelona i Súria; enguany el sorteig ha repartit sort arreu del país amb el tercer premi, un dels quarts premis i diversos cinquens premis. A Calella i Granollers s'han venut dècims del 19517, tercer premi, amb 500.000 euros per sèrie. Un bar de la localitat del Maresme ha regat la seva clientela amb diners en haver venut 35 sèries del número premiat. Rebran 2.500 euros per cada euro jugat, en una edició en què per primer cop es poden cobrar per Bizum els premis de menys de 2.000 euros.També a Barcelona, Begues, Esplugues de Llobregat, Vila-seca i Sort s'han venut sèries del 42833, un dels quarts premis, amb 200.000 euros per sèrie. Ha estat un dels premis més repartits, del qual també s'han venut dècims a Barcelona, Castelldefels i Sabadell (Barcelona). L'altre quart premi ha estat el 91179. 


A més, a Barcelona i a Lliçà s'han venut sèries del 70316, un dels cinquens premis, que està dotat amb 60.000 euros cada sèrie i suposa 300 euros per cada euro apostat. Una administració del barri de Sant Andreu ha venut 106 sèries d'aquest número.

"Estava al supermercat i quan estava pagant a la caixa he sentit que havia tocat aquí i que acabava amb 16. El marit porta els números al mòbil i hem vist que el nostre acabava així", ha explicat Josefa, una premiada, en declaracions a l'ACN. Una altra administració de Lliçà d’Amunt ha venut 60 sèries més. 

Uns altres cinquens premis han caigut a Catalunya. A Camprodon s'ha venut una sèrie del 92052, que ha sortit al cap de pocs minuts del començament del sorteig; i del 24198 s'han venut una sèrie a la popular Bruixa d'Or de Sort i una altra en una administració del passeig de Fabra i Puig de Barcelona, doblement premiada perquè també havia venut una sèrie del 42833.

D'un altre cinquè premi, el 26711, s'han venut dècims a Barberà del Vallès, a l'administració de loteria del centre comercial Baricentro, però la majoria dels premis d'aquest número han caigut en altres punts de l'Estat. 

El 89109, el darrer cinquè premi de la rifa de Nadal, ha repartit un dècim a Almacelles (Segrià) i un altre a Piera (Anoia). La resta de números s'han venut al País Basc, a Múrcia i al País Valencià. 

Han passat de llarg de Catalunya altres cinquens premis com ara el 69.457, que ha caigut íntegrament a Màlaga; del 89.053, ha caigut a íntegrament a Mallorca, i del 34.345, repartit entre Salamanca, Almeria, Astúries, Burgos, Cantàbria, Castelló, Madrid, Màlaga, Toledo, Valladolid i Biscaia.

Persianes abaixades per la vaga de loters


La jornada ha deixat una imatge atípica, la de persianes abaixades en punts de venda que secundaven una jornada de vaga per reclamar un augment de les comissions que perceben els loters per cada dècim venut. Era el cas de l'administració de loteria número 1 de Vila-seca (Tarragonès), que ha repartit una sèrie del número 42.833, guanyador d'un dels quarts premis. Feien vaga, però en assabentar-se que havien repartit un premi important han aixecat la persiana i ho han celebrat amb clients i veïns.

 

 

Participació