habitatge

El futur incert de les barraques del Castell de Rubí

L'Ajuntament s'ha compromès a netejar la zona, on desenes de persones malviuen en situació precària

per Redacció, Rubí, Catalunya | 14 de gener de 2022 a les 13:59 |
Desenes de persones viuen en condicions precàries a les barraques de l'entorn de Castell de Rubí. | Planta Baixa
Fa anys que es troben al mateix emplaçament. I cada cop són més. Centenars de persones viuen, en condicions d'infrahabitatge a les barraques del costat de la via de FGC, al voltant del Castell de Rubí, on també hi ha desenes d'horts il·legals que omplen els marges juntament amb les construccions precàries.


El programa de TV3, Els Matins, ha visitat la zona i ha parlat amb algunes de les persones que hi habiten, alguns des de fa 10 anys. Tal com ha informat la cadena i ha pogut confirmar aquest mitjà, l'Ajuntament pretén netejar aquest espai durant el 2022, però es desconeix si es buscaran solucions per les persones que hi viuen i exploten la terra.
Una de les persones que hi viu de fa més temps és el Mohammed, que ha atès els micròfons del programa, on s'afirma que des de la pandèmia, ha crescut de manera destacada el nombre de persones que viuen al campament, situat als terrenys d'una empresa que va fer fallida anys enrere.La portaveu de Rubí Acull, Itzíar Andújar, ha parlat per preguntar-se "si l'objectiu del desmantellament és envellir l'entorn o oferir una alternativa més digna". A més, critica l'Ajuntament per no informar de les solucions que es trobaran per a aquestes persones, de les quals "algunes potser no volen marxar-ne".

La problemàtica, que no és exclusiva de Rubí, ha tornat a saltar a primera plana després que aquesta setmana comencés amb la mort de dues persones, per intoxicació del foc que havien encès per escalfar-se quan dormien en una barraca a Montcada i Reixac. 

 

 

Participació