1 de 10
indústria

El Vallès Occidental demana «participar activament» en el Pla Nacional d'Indústria

La seu de Cecot acull una reunió amb agents socials i econòmics de la comarca i membres de la Generalitat

La reunió a la seu de Cecot | Cecot
per A.H., Sabadell, Catalunya | 2 de febrer de 2022 a les 19:28 |
Aquest article es va publicar originalment el 2 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Vallès Occidental ha demanat "participar activament" en el Pla Nacional d'Indústria (PNI) 2022-2025 per contribuir a la reactivació econòmica i industrial de Catalunya. D'aquesta manera s'ha manifestat el vicepresident del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC), i alcalde de Barberà, Xavier Garcés,

Una exigència a la qual s'ha unit el president de la Cecot, Antoni Abad: "A la comarca hem demostrat la capacitat de liderar i gestionar projectes des de la total complicitat de les diferents entitats econòmiques i socials, tant públiques com privades". Unes peticions que han traslladat a la reunió, duta a terme aquest dimecres, a la sessió del grup impulsor indústria i innovació del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental, celebrada a la seu de la patronal, a Terrassa, amb diversos agents socials i econòmics i membres de la Generalitat, com la directora general d'Indústria, Natàlia Mas.


El batlle ha recordat que el Vallès Occidental és el territori català que més aporta al Valor Agregat Brut (VAB) industrial, un sector que representa el 28% de l'activitat a la comarca, i ha subratllat que “ha arribat el moment de millorar i augmentar la descentralització de les polítiques generals”.

Abad ha resumit que "en definitiva demanem més diàleg amb el territori en benefici del teixit industrial i, sobretot, més execució en els plans” i espera que el full de ruta presentat encaixi amb els objectius del PNI amb els del Pla de Reindustrialització impulsa des del Vallès.

 

Participació