1 de 10
Medi Ambient

Reconvertim demana participar del conveni d'Incàsol «abans que estigui tot lligat»

L'entitat ho va reclamar ahir al ple de Sant Cugat, i l'Ajuntament de Rubí respon que els lletrats municipals "estan revisant i valorant el conveni"

El camp de golf de Can Sant Joan | Marta Casas
per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 19 de juliol de 2022 a les 14:24 |
La Plataforma Reconvertim el Golf de Can Sant Joan s'ha personat aquest dilluns al ple ordinari de juliol de l'Ajuntament de Sant Cugat, tal com va anunciar fa uns dies. La portaveu de l'entitat, Mireia Gascon, ha sol·licitat al govern poder participar de l'elaboració del conveni que s'està treballant avui dia amb l'Incasòl -propietària dels terrenys- per definir conjuntament els usos del sòl i les reparticions de l'espai.

En aquesta mateixa línia, Gascón ha demanat tenir una comunicació més fluida amb l'executiu santcugatenc i agendar aviat una reunió per tenir "capacitat d'incidència". 


En el torn de respostes, l'alcaldessa Mireia Ingla ha reivindicat el posicionament públic "clar, diàfan i des del minut zero" del govern de rebuig a la represa de l'activitat golfista. La batllessa ha apuntat que, a hores d'ara, estan acabant de treballar amb l'Incasòl un primer esborrany que "no veiem massa clar". "Estem en la fase inicial del conveni i acabant de posar negre sobre blanc", ha apuntat la republicana per acabar de definir aspectes com el manteniment, accessos i seguretat del futur parc públic. Una vegada s'hagin acordat, Ingla s'ha compromès a trobar-se amb Reconvertim.

No obstant això, Gascón ha mostrat les seves reticències perquè tem que una vegada s'hagi acordat la proposta amb l'Incasòl, "ja estigui tot massa lligat". De la mateixa manera, ha instat a protegir especialment l'entorn del Torrent dels Alous


Pel que fa al ple de Rubí, que se celebrarà aquest dijous, la Plataforma ha anunciat a través del seu Twitter que no assistirà a la sessió, ja que ha rebut una resposta per part del Consistori, via correu electrònic, en què se'ls assegurava que "s’està revisant i valorant el conveni pels nostres lletrats, de seguida que tinguem la valoració tècnico-jurídica ho compartirem amb tots vosaltres".

 

Participació