Aquest article es va publicar originalment el 18 de setembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El
Consell Comarcal del Vallès Occidental durà a terme el projecte
Reduint el malbaratament alimentari als hospitals; reinventant l'entrega dels aliments gràcies a la subvenció per a projectes de prevenció i preparació per a la reutilització de residus municipals promogut per l'
Agència de Residus de Catalunya amb fons de l'ens, uns
50.000 euros durant els pròxims dos anys.
Així, amb aquest projecte s'amplia la iniciativa comarcal
Recooperem,
d'aprofitament d'excedents alimentaris als menjadors escolars per a la seva posterior redistribució a través de
bancs d'aliments i el
Mercat Circular d'aprofitament de fruita i verdura al
Mercavallès.
El projecte contempla pràctiques de reducció del malbaratament alimentari a empreses de
restauració col·lectiva, especialment als hospitals. Així, es vol expandir el projecte fora de l'àmbit escolar; de fet, ja hi ha dues empreses del Vallès que s'han sumat a la iniciativa - una a Castellar i una a Palau-Solità i Plegamans - que han contribuït a augmentar els àpats aprofitats i distribuïts a la comarca.
A més, preveu fer
proves pilot de redistribució dels aliments, i oferir
tallers didàctics i pràctics d'aprofitament alimentari per a joves i famílies de les escoles i la ciutadania en general.