Concentració per rebutjar l'augment de la despesa militar i les guerres

Ha comptat amb la presència de Pere Brunet, investigador del Centre d'Estudis per la Pau Delàs

La concentració contra l'augment de la despesa militar va aplegar una vintena de persones
La concentració contra l'augment de la despesa militar va aplegar una vintena de persones | Marta Casas
21 d'octubre del 2022
Més d'una vintena de persones es van concentrar ahir a la tarda a la plaça Pere Aguilera per rebutjar l'augment de la despesa militar que pretén el govern espanyol. La concentració, convocada per Rubí Solidari, va comptar amb la presència de Pere Brunet, investigador del Centre d'Estudis per la Pau Delàs.

L'acte va començar amb la lectura d'un manifest de rebuig a totes les guerres que hi ha al món, fins a 59 conflictes arreu del planeta, i de la política exterior "imperialista" que posa per sobre els interessos militars que no els de les persones, que s'enfronten a un cost de la vida creixent, una recessió econòmica i una incertesa política i social cada cop més gran.

A més, sembla que els "fanàtics de la guerra" encara tenen intenció de "provocar més incendis", com ara a Taiwan o a l'Iran,  un "despropòsit armamentístic" al qual també se suma l'Estat espanyol, proposant un augment de la despesa de 27.617 milions d'euros del ministeri de Defensa, el que representa un 2,12% del PIB - i superant, per tant, el compromís del 2% que reclama l'OTAN.

Pere Brunet, del Centre Delàs, ha parlat sobre aquests pressupostos i com es computen les despeses per arribar a aquests més de 27.000 milions, que és més del doble del que reconeix el govern espanyol. Brunet ha criticat la política armamentística d'Espanya: per una banda és el setè exportador del món, però fa molta inversió en material que després no s'acaba fent servir. 

Després de dues intervencions de persones del públic s'ha guardat un minut de silenci, i la concentració s'ha donat per finalitzada. Rubí Solidari no té previst, per ara, fer noves convocatòries, però ja treballa en les pròximes jornades per la pau que seran pels volts del mes de febrer.