Francesc Sutrias, nomenat secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana

El de Rubí ha ocupat diversos càrrecs al llarg de la seva trajectòria, i va ser un dels processats per l'organització del referèndum

Francesc Sutrias, en una imatge d'arxiu el 20 de setembre de 2017
Francesc Sutrias, en una imatge d'arxiu el 20 de setembre de 2017 | RubiTV.cat
Redacció
25 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 16:41h
El rubinenc Francesc Sutrias ha estat nomenat aquest migdia nou secretari de Terrtori, Urbanisme i Agenda Urbana pel nou govern d'ERC. Sutrias ja havia ocupat la direcció de l'Agència Catalana de Consum fa un any, i anteriorment la direcció general de Patrimoni fins l'any 2017, quan va ser detingut per la Guàrdia Civil en el marc de l'operatiu contra el referèndum i processat pel Jutjat d'Instrucció número 13, i durant el període 2018-2021. El conseller de referència de Sutrias serà el sabadellenc Juli Fernàndez.

És advocat urbanista, ha participat en organismes sectorials com la Fundació Habitat 3 i ha estat membre del comitè d’experts per a la reforma de les polítiques d’ordenació del territori i urbanisme a Catalunya. També ha format part del Consorci Metropolità de l’Habitatge i del Consell de l’Habitatge Social de Barcelona.

Ha estat partícip de diversos consells assessors urbanístics, entre els quals destaquen el Consell Assessor de l’Habitatge de Catalunya (2003-2006) i la Comissió d’Urbanisme i Habitatge de la Federació de Municipis (2004-2007).

Ha col·laborat amb l’Escola Sert en matèria de participació pública i processos de planejament urbanístic i amb la UDG en el Diploma de Postgrau en Dret Urbanístic.

Va ser regidor d'ERC a l’Ajuntament de Rubí entre els anys 1995 i 2006, i tinent d’alcalde entre els anys 2000 i 2006.