1 de 10
Govern català

Francesc Sutrias, nomenat secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana

El de Rubí ha ocupat diversos càrrecs al llarg de la seva trajectòria, i va ser un dels processats per l'organització del referèndum

Francesc Sutrias, en una imatge d'arxiu el 20 de setembre de 2017 | RubiTV.cat
per RubiTV.cat, 25 d'octubre de 2022 a les 16:26 |
El rubinenc Francesc Sutrias ha estat nomenat aquest migdia nou secretari de Terrtori, Urbanisme i Agenda Urbana pel nou govern d'ERC. Sutrias ja havia ocupat la direcció de l'Agència Catalana de Consum fa un any, i anteriorment la direcció general de Patrimoni fins l'any 2017, quan va ser detingut per la Guàrdia Civil en el marc de l'operatiu contra el referèndum i processat pel Jutjat d'Instrucció número 13, i durant el període 2018-2021. El conseller de referència de Sutrias serà el sabadellenc Juli Fernàndez.

És advocat urbanista, ha participat en organismes sectorials com la Fundació Habitat 3 i ha estat membre del comitè d’experts per a la reforma de les polítiques d’ordenació del territori i urbanisme a Catalunya. També ha format part del Consorci Metropolità de l’Habitatge i del Consell de l’Habitatge Social de Barcelona.


Ha estat partícip de diversos consells assessors urbanístics, entre els quals destaquen el Consell Assessor de l’Habitatge de Catalunya (2003-2006) i la Comissió d’Urbanisme i Habitatge de la Federació de Municipis (2004-2007).

Ha col·laborat amb l’Escola Sert en matèria de participació pública i processos de planejament urbanístic i amb la UDG en el Diploma de Postgrau en Dret Urbanístic.


Va ser regidor d'ERC a l’Ajuntament de Rubí entre els anys 1995 i 2006, i tinent d’alcalde entre els anys 2000 i 2006.

 

Participació