Pep Borràs inaugura «Diàleg amb l'objecte» a la sala Pepa de Haro de l'edRa

La mostra repassa els 41 anys de trajectòria de l'artista local

Pep Borràs conversa amb l'alcaldessa durant la inauguració de l'exposició
Pep Borràs conversa amb l'alcaldessa durant la inauguració de l'exposició | Localpres
Redacció
01 de desembre del 2022
La sala Pepa de Haro de l'escola d'art i disseny municipal edRa acull, des d'aquest dimecres, l'exposició Pep Borràs, diàleg amb l'objecte, una mostra que repassa i resumeix els 41 anys de trajectòria de l'artista local, amb diversos treballs que mostren la retrospectiva de la seva obra des dels seus inicis en l'escultura, passant pel cartellisme, l'aparadorisme i les instal·lacions, entre d'altres.

Durant la inauguració, Borràs ha agraït la col·laboració de diverses persones que l'han ajudat a muntar la mostra i ha assegurat que se sent "batejat artísticament" amb la participació a l'exposició col·lectiva Histèries exemplars, l'any 1981. 

El treball de l'artista rep influències de l'objecte surrealista, el dadaisme i la poesia visual. Partint de materials com el ferro i la fusta, i aplicant la tècnica de l'assemblatge i l'objecte trobat, transita per la ironia, l'homenatge a les formes i l'interès per la descoberta constant

El director d'edRa, Candi Casadevall, tenia molt clar que la primera exposició que acolliria l'espai Pepa de Haro, inaugurat el passat mes de març, seria de Pep Borràs, que ha estat professor dels tallers d'art de l'escola fins que s'ha jubilat. "La seva obra no s'entén deslligada de la feina que ha fet a l'escola", ha comentat Casadevall, que ha qualificat el taller d'escultura com "un espai màgic", ja que Borràs té la capacitat de veure el material d'una altra manera: "Dona una segona vida als materials i sap veure aquest altre camí que la resta de la gent no veu". El director de l'escola també ha destacat de Borràs que "té disciplina i constància".

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, que ha assistit a la inauguració acompanyada de Moisés Rodríguez, regidor de Cultura, ha definit l'obra de Pep Borràs com una obra "singular, pròpia, que a primer cop d'ull ja relacionem amb les mans que hi ha darrere". 

Pep Borràs, diàleg amb l’objecte es podrà veure a l’espai Pepa de Haro de l’Escola d’Art i Disseny edRa fins al 31 de gener.