Oberta la convocatòria dels concursos de comparses i màscares de Carnaval

Els grups es poden inscriure fins al 13 de febrer, mentre que les màscares es poden presentar fins al dia 10

La rua de Carnaval serà el 18 de febrer
La rua de Carnaval serà el 18 de febrer | Marta Casas
Redacció
23 de gener del 2023
Ja es poden fer les inscripcions als concursos de Comparses i de Màscares de Carnaval, que se celebrarà a Rubí i amb plena normalitat el pròxim 18 de febrer

Els actes començaran el 16 de febrer, Dijous Gras, i acabarà el dia 22 amb el tradicional enterrament de la Sardina

Concurs de Comparses
En el marc de la tradicional rua de Carnaval, se celebrarà el Concurs de Comparses, amb tres premis de 1.400, 700 i 400 euros. Les comparses que vulguin participar han d'estar formades per, com a mínim, cinc persones

El jurat, format per diverses persones vinculades al teixit associatiu local i al món de l'animació cultural i que recorrerà la rua d'incògnit, puntuarà els millors grups amb els següents criteris: el conjunt del col·lectiu, la creativitat del vestuari, l'ambientació musical i els elements complementaris de figuració. Els premis del Concurs de comparses es lliuraran el dilluns, 20 de febrer, al Museu Municipal Castell.

Per inscriure's al concurs, cal fer-ho a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Rubí o bé a l'Oficina d'Atenció Ciutadana fins al dia 13 de febrer.

36è Concurs de màscares
També torna, repetint format, el Concurs de màscares que convoca l'Associació d'alumnes i exalumnes de l'escola edRa, obert a qualsevol persona a partir dels quatre anys. Hi ha tres categories per participar: A (de quatre a nou anys), B (de 10 a 15 anys) i C (de 16 en endavant).

Per participar, s'ha de presentar una única màscara original, que no hagi participat en cap altre concurs, i penjar una fotografia de l'obra posada sobre el rostre d'algú i publicar-la en un compte d'Instagram personal amb l'etiqueta #36concursdemascares i la menció a @edradisseny. Els menors d'edat hauran de penjar-la des del compte d'algun tutor o tutora legal, i si no es disposa de compte a la xarxa social, es pot enviar directament per correu a [email protected] amb la butlleta de participació. Aquesta butlleta - que es podrà descarregar a la web de l'escola - l'han de presentar tots els participants al concurs al correu esmentat. Un cop publicades les fotografies, les obres s'han de lliurar a l'escola municipal d'art i disseny, situada a l'Escardívol.

Els treballs es poden lliurar fins al 10 de febrer a les 21h, i el veredicte es farà públic el dia 16, en el marc de la inauguració de l'exposició de màscares a l'edRa.

Pel que fa als premis, tots els infants participants a la categoria A tindran un premi sorpresa. En la categoria B, el primer premi serà de 70 euros en material artístic, i l'accèssit, de 30 euros. I en la categoria C, el guanyador rebrà material artístic per valor de 100 euros i l'accèssit, de 75 euros.